Sve vesti Svet

IZNENADA PREMINUO?! 16-GODIŠNJA ZVEZDA RUSKOG HOKEJA NA LEDU UMRO NAKON NEDELJU DANA OD KADA JE IZGUBIO SVEST NA UTAKMICI

Pisao Elena Vuk

Omladinski reprezentativac Rusije u hokeju na ledu Valentin Rodionov preminuo u 16. godini, skoro nedelju dana nakon što je izgubio svest tokom utakmice u Moskvi.

Vest o tragičnoj smrti Rodionova potvrdio je u subotu njegov klub Dinamo Moskva.

„Tokom utakmice otvorenog prvenstva Moskve između Dinama i CSKA 21. novembra, (Rodionov) se vratio na klupu nakon promene i izgubio svest“, navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu kluba.

„Odmah mu je pružena prva pomoć, nakon čega je Valentin prebačen u dečiju kliniku Morozov u Moskvi i hitno operisan.

„Lekari su se šest dana borili za život učenika Dinamove škole. Danas nema Valentina…”

“Dinamo Moskva izražava iskreno saučešće porodici i prijateljima Valentina. Ovo je velika tragedija za celu Dinamoovu hokejašku porodicu. Tugujemo zajedno s vama.”

Rodionov se navodno sudario sa zaštitnom pločom sa strane pre nego što se srušio na bočnu liniju. Oprezno se nadalo da se njegovo stanje popravlja nakon operacije, sve dok u subotu nije objavljena tužna vest o njegovoj smrti.

Mladić je bio rastuća perspektiva za ruski hokej koji je predstavljao svoju zemlju na nivou U-17, kao i nastupao za Dinamo u Omladinskoj hokejaškoj ligi (MXL).

Selektor omladinske reprezentacije Rusije Igor Efimov rekao je da je Rodionov krajem oktobra uspešno prošao temeljni lekarski pregled sa U-17 reprezentacijom Rusije.

“Ovo je strašna tragedija. Kao i svi ostali, prošao je lekarski pregled. Bio je apsolutno zdrav, snažan momak, veseo, pun snage i energije”, rekao je Efimov.

Rodionov je od 30. oktobra do 5. novembra nastupio u pet mečeva za mladu reprezentaciju protiv Slovačke i Češke.

“Bio je jedan od naših ključnih igrača na trening kampu… bio je zlatna osoba i vrlo pouzdan hokejaš. Bio je član naše porodice, svi uznemireni, mi ćemo igrati i boriti se za Rodia”; dodao je trener.

Nulta Tačka/RT