Sve vesti Svet

IZVEŠTAJ: U FAKULTETSKOM UDŽBENIKU STOJI DA SU LJUDI KOJI SE PROTIVE ZAKLJUČAVANJU ODGOVORNI ZA SMRT ONIH KOJI SU UMRLI OD COVID-a 19

Udžbenik koji je obavezno štivo na koledžu u Severnoj Karolini prepun je tvrdnji da je svako ko se protivi karantinu i nošenju maski direktno kriv za smrtne slučajeve od COVID-a i širenje virusa.

Campus Reform pribavio je kopiju dokumenta u kojem se navodi da su ozbiljna ograničenja koja je uvela Bajdenova vlada „spasila desetine hiljada života“ i da bi Amerikanci koji ih odbacuju trebalo biti odgovorni, uprkos naučnim istraživanjima koja su otkrila da će blokade zapravo uzrokovati milione prekomerne smrti.

Odlomak u knjizi glasi „Većina Amerikanaca je odgovorila na pandemiju ograničavanjem društvenih kontakata, pokrivanjem lica pri izlasku i temeljnim pranjem ruku“, dodajući „ipak su životi izgubljeni jer su neki Amerikanci verovali u suprotno od činjenica”.

Knjiga, koju je napisao profesor sa Harvarda Thomas E. Patterson, nosi naslov „Mi ljudi: uvod za američki način vladanja“, a određeni odlomak se pojavljuje u poglavlju o „kritičkom razmišljanju i otkrivanju dezinformacija“.

Prema izveštaju, udžbenik je dodeljen studentima na kursu „Američke vlade“ na Centralnom Pijemont koledžu u Šarlotu.

Dok tvrdi da je „centrista“, Patterson je poznat po tome što je ubacio levičarsko mišljenje u materijal za koji se pretpostavlja da je apolitičan.

Rekao je za Campus Reform da „neka moja uverenja ulaze u moje delo, kao što je slučaj sa svakim autorom“.

U izveštaju se takođe primećuje da je studentima istog fakulteta u Severnoj Karolini dodeljen kviz koji je CNN proglasio pouzdanijim izvorom vesti od konzervativnih medija.

Jedan student na fakultetu koji je želeo da ostane anoniman rekao je Campus Reform-u da je krajnje ironično da materijal na modulu kritičkog mišljenja „ne dozvoljava meni ili drugim studentima da kritički razmišljaju o stvarima“.

Jeff Lowarance, potpredsednik za komunikacije u Centralnom Pijemontu, tvrdio je da „udžbenici odražavaju znanje i mišljenja autora, a ne nužno i koledža“, i da se „studenti uvek ohrabruju da preispituju i raspravljaju o materijalima za svoj čas“.

Neke od analiza udžbenika na Amazonu primećuju otvorenu pristrasnost materijala:

Kao što je profesor Nicholas Giordano sa koledža u okrugu Suffolk više puta upozoravao, osnovne činjenice o SAD-u i Ustavu preskaču se u učionici u korist „antiameričke“ globalističke teorije zasnovane na „prošlim gresima“ njihovih predaka.

Nulta Tačka/InfoWars