Sve vesti Svet

JEDVA HODA! BIL KLINTON NAPUSTIO KALIFORNIJSKU BOLNICU NAKON ŠTO JE PRIMLJEN SA INFEKCIJOM KRVI

Bivši predsednik SAD-a hospitalizovan je 15. oktobra radi lečenja infekcije krvi. Izveštaji sugerišu da je Klinton bolovao od sepse koja se razvila zbog infekcije urinarnog trakta.

Bivši američki predsednik Bill Clinton pušten je iz medicinskog centra Univerziteta u Kaliforniji, Irvine, oko 8 sati po lokalnom vremenu nakon što je bio na lečenju zbog infekcije. Klinton je lečen od infekcije krvi intravenoznim antibioticima.

Bivši predsednik primljen je u bolnicu 15. oktobra. Njegov portparol Angel Urena naveo je da se bivši POTUS “oseća bolje” i da je “dobre volje”. Kasnije je pojasnio da je Klinton bolovao od urološke infekcije koja se kasnije proširila u njegov krvotok, što je rezultiralo sepsom. Bivši predsednik, međutim, nije ušao u septički šok niti je doživeo druga stanja opasna po život.

Urena je 16. oktobra dodao da se Klintonovi zdravstveni pokazatelji “kreću u dobrom smeru”, ali je napomenuo da će predsednik morati da ostane još jednu noć u bolnici.

Ranije je Bil Klinton, koji sada ima 75 godina, nekoliko puta bio priman u bolnice radi lečenja srčanih oboljenja – jednom na operaciju četvorostrukog bypass-a 2001., a zatim na ugradnju stentova u koronarnu arteriju 2010. godine. On je takođe primljen u bolnicu 2005. godine sa delimično oštećenim plućima.

Nulta Tačka/Sputnik