Sve vesti Svet

Kadirov: Marijupolj je oslobođen 98 odsto

Kadirov: Marijupolj je oslobođen 98 odsto

“Marijupolj je oslobođen 98 odsto”, rekao je lider Čečenije Ramzan Kadirov na svom Telegram kanalu, prenose RIA Novosti.

„Ostala su samo posebno utvrđena skloništa Bandere, uključujući i fabriku Azovstal, koju su nacisti pretvorili u pravu tvrđavu“, napisao je on.

Prema njegovim rečima, na operativnom sastanku sa komandantima svih jedinica razgovarano je o završnoj fazi specijalne operacije u Marijupolju. Deputat Državne dume Adam Delimhanov i komandant 8. armije, general-potpukovnik Andrej Mordvičev, detaljno su razmotrili sve opcije za odlučujući napad na skrovišta militanata.

„Razgovarao sam sa našom braćom putem video-linka, izneo svoje predloge akcionog plana, poželeo sreću i uspeh borcima“, dodao je Kadirov, prenose RIA Novosti.

Od 24. februara Rusija je počela intervenciju u Ukrajini, koju naziva “specijalnom vojnom operacijom demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine”.

Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj „zaštita ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Uz podršku ruske vojske, grupe samoproglašenih Donjecke i Luganske Narodne Republike (DPR i LNR) razvijaju ofanzivu. Više od mesec dana traju borbe za osvajanje grada Marijupolja. Veći deo grada je pod ruskom kontrolom, a nastavljaju se sukobi uglavnom u oblasti Azovstal, gde se, prema podacima Narodne milicije samoproglašene LNR, krije oko 3.500 hiljade ukrajinskih militanata.

Značajan deo njih je puk Azov, protiv čijih boraca je pokrenut krivični postupak u Rusiji.

MARIO ZNA i DRAGAN VUJIČIĆ- Imaju TRI virusa spremna za JESEN- Bajdena će zameniti Mišel Obama

Nulta Tačka/Agencije