Sve vesti Svet

Kadirov: Odavno bismo očistili Ukrajinu da Putin nije izdao naredbu da sačuvamo stanovništvo

Kadirov: Odavno bismo očistili Ukrajinu da Putin nije izdao naredbu da sačuvamo stanovništvo

Čečenski vođa Ramzan Kadirov rekao je da bi odavno očistili Ukrajinu da Putin nije naredio da se sačuvaju stanovništvo i gradovi.

“Da ruski predsednik nije dao naredbu da se, što je više moguće, sačuvaju stanovništvo i gradovi, odavno bismo očistili Ukrajinu”, rekao je na edukativnom maratonu ruskog društva “Znanje”.

Dodao je da su oni “ujedinjena oružana snaga” te da “nema nikakvih problema.” Kadirov je ponovio teze o “čišćenju” Ukrajine, što se često tokom rata moglo čuti iz Rusije.

Denacifikacija stiže u SRBIJU- Soroš i Gejts umešani u Ukrajinu

Vođstvo te zemlje od početka invazije govori da je “pokrenulo posebnu vojnu operaciju” a ne invaziju, i to kako bi “zaštitilo ljude u Ukrajini koji su bili mete nasilja i genocida kijevskog režima zadnjih osam godina.” Zato su, kako su više puta ponovili, krenuli u “demilitarizacija i denacifikaciju” Ukrajine.

Podsetimo, Kadirov je na istom događaju rekao i da Rusija ne ratuje protiv Ukrajine, već protiv NATO-a i da ta borba nije lagana, ali da je dobro iskustvo i da će ponovo pokazati da je Rusija neuništiva.

NultaTačka/Mediji