Region Svet

MAĐARI USVOJILI ZAKON kojim se zabranjuje LGBT SADRŽAJ za mlađe od 18 godina! Komšije zadale zadatak svima!

Budimpešta, Mađarska- Zakonodavci u Mađarskoj usvojili su pre nepunih sat vremena zakon kojim se zabranjuje deljenje bilo kog sadržaja koji prikazuje homoseksualnosti ili promenu pola maloletnicima što su LGBT grupe proglasile za diskriminaciju dok su stručnjaci naveli da će ovaj zakon sprečiti širenje pedofilije.

Vladajuća stranka premijera Viktora Orbana uvela je ovaj zakon a liberali zajedno sa LGBT grupama poručuju kako se zbog ovoga umanjuju prava te najavljuju proteste.

NE PROPUSTITE INTERVJU IZ BUNKERA SA DOKTORKOM JOVANOM STOJKOVIĆ!

Mađarska skupština usvojila je zakon glasanjem 157.1. Vladajuća stranka Fidez ima parlamentarnu većinu, a predstavnici stranke Jobbik takođe su podržali ovu meru. Jedan nezavisni poslanik je glasao protiv.

Sve ostale opozicione stranke bojkotovale su glasanje u znak protesta. Grupe za ljudska prava snažno su osudile tu meru, komentarišući je kao sredstvo koje se može koristiti za stigmatizaciju građana zbog seksualne orijentacije i rodnog identiteta.

Zakon kojeg je prošle nedelje predstavio Fidez bio je prvenstveno usmeren na borbu protiv pedofilije. Uključio je amandmane koji zabranjuju predstavljanje bilo koje seksualne orijentacije osim heteroseksualne, kao i informacije o promeni pola u školskim programima seksualnog obrazovanja ili u filmovima i reklamama namenjenim osobama mlađim od 18 godina.

Za razliku od Srbije čiji političari vode našu zemlju u potpunom drugom pravcu, potpunog uništavanja našeg društva sigurno smo da će mnogi reći, komšije bravo.