Sve vesti Svet

Kadirov: Praktično cela teritorija grada Marijupolja nalazi pod kontrolom Oružanih snaga Rusije

Kadirov: Praktično cela teritorija grada Marijupolja nalazi pod kontrolom Oružanih snaga Rusije

Lider Čečenije Ramzan Kadirov saopštio je da se praktično cela teritorija grada Marijupolja nalazi pod kontrolom Oružanih snaga Rusije.

„Grad Marijupolj se polako, ali sigurno čisti od nacionalističkog samovlašća. Praktično cela teritorija grada već se nalazi pod kontrolom ruskih Oružanih snaga“, napisao je Kadirov na Telegramu.

Kako je istakao, militanti bataljona „Azov“ (protiv boraca „Azova“ u Rusiji je pokrenut krivični postupak) i njihovi istomišljenici „čekaju svoju neizbežnu smrt iza debelih zidova metalurškog kombinata ‘Azovstalj'“.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu. Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

NULTA TAČKA VAM PREDSTAVLJA! NAJGLEDANIJU EMISIJU UŽIVO U REGIONU SA MARIO ZNA!

Nulta Tačka/Sputnik