Sve vesti Svet

KANADSKI PREMIJER IDE NA SUD! Pokrenut postupak protiv njega i kanadske vlade zbog fašističkih mera i zakona

KANADSKI PREMIJER IDE NA SUD! Pokrenut postupak protiv njega i kanadske vlade zbog fašističkih mera i zakona

Kanadsko udruženje za građanske slobode, neprofitna organizacija koja se zalaže za slobode građana i ustavna prava, pokrenula je sudski postupak protiv vlade premijera Džastina Trudoa zbog odluke da se pozove na Zakon o vanrednim situacijama nakon masovnih mirnih protesta protiv obavezne vakcinacije, navodi se u saopštenju predstavnika Udruženja.

Organizacija je ranije kritikovala vladu, rekavši da se Zakon o vanrednim situacijama može doneti samo kada situacija „ozbiljno ugrožava sposobnost Vlade Kanade da očuva suverenitet, bezbednost i teritorijalni integritet Kanade“, ili kada se situacija „ne može efikasno rešiti bilo kojim drugim zakonom Kanade“.

Trudo se u utorak pozvao na Zakon o vanrednim situacijama, rekavši da će taj zakon agencijama za sprovođenje zakona dati više ovlašćenja da zaustave „ilegalne“aktivnosti. Prema Trudou, mere koje se primenjuju po Zakonu o vanrednim situacijama biće „srazmerne pretnjama”.

Protesti u Kanadi traju od sredine januara i ujedinili su hiljade kamiondžija i drugih demonstranata koji se protive obaveznoj vakcinaciji za kamiondžije koji prelaze granicu SAD–Kanada. Prema sadašnjim pravilima, oni koji u zemlju stignu bez potvrda o vakcini moraju da budu u dvonedeljnom karantinu.

Iznenadna smrt, opet!? Sudija pao i umro u toku fudbalske utakmice (VIDEO)

Do sada su protesti doveli do blokada nekoliko kritičnih tačaka, kao što su kopneni granični prelazi između Sjedinjenih Država i Kanade, posebno mosta Ambasador koji povezuje Detroit i Vindzor u Ontariju, prenosi međunarodni Sputnjik.

Dok se Trudo suočava sa kritikama zbog pozivanja na Zakon o vanrednim situacijama, protest „Konvoj slobode“ dobio je široku podršku američkih konzervativaca, uključujući bivšeg predsednika Donalda Trampa i senatora Teda Kruza, koji se protivi merama vlade za zaustavljanje širenja kovida 19.

NAJNOVIJI VIDEO IZ BUNKERA! MARIO ZNA I ANA DRAGOVIĆ

Nulta Tačka/SrbinInfo