Sve vesti Svet

Kina se hvali da će represivna zaključavanja sprečiti majmunske boginje

Kina se hvali da će represivna zaključavanja sprečiti majmunske boginje

Kineski državni list Global Times pohvalio se u ponedeljak da će represivna ograničenja koja su uvedena zbog korona virusa u kineskim gradovima sprečiti majmunske boginje, bolest koja se sporo širi u nekim delovima sveta.

Kineski komunistički list citirao je upozorenje Svetske zdravstvene organizacije (W.H.O.) da bi se infekcije majmunskim boginjama mogle proširiti tokom sezone letnjih praznika, a oni su sa sigurnošću izjavili da se ništa od tog širenja neće dogoditi u zaključanoj Kini:

Iako do sada nije prijavljen nijedan slučaj u Kini, kineske istraživačke institucije i stručnjaci posvećuju veliku pažnju tome. Retki slučajevi van poznatih epidemijskih područja Afrike ukazuju na potencijalnu epidemiju na tim mestima, što predstavlja rizik za Kinu.

Kako su mnoge zemlje ukinule zabrane za međunarodna putovanja, postoji veliki rizik od nastavka prenosa, rekao je stručnjak iz Kineskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti u nedelju Global Times-u pod uslovom da ostane anoniman.

Kako je Global Times priznao između čestitki upućenih zvaničnicima za distribuciju kompleta za testiranje i ograničavanje putovanja kako bi se sprečila poslednja pandemijska pretnja, majmunske boginje nisu ni približno tako zarazne ili opasne kao koronavirus i postojeće vakcine protiv velikih boginja su generalno efikasne u lečenju.

Global Times aludirao je na politički osetljivu hipotezu koja je tek počela da privlači pažnju zapadnih medija da bi izbijanje majmunskih boginja moglo biti uzrokovano na nekoliko specifičnih događaja „super-širenja“ u Evropi – događaja koji su uključivali vrstu aktivnosti koja se ne prooviše u Kini(kao što su okupljanja gej zajednice):

Prema zvaničniku SZO-a Dejvidu Hejmanu, specijalisti za zarazne bolesti, majmunske boginje se sada seksualno prenose jer se većina slučajeva otkriva u službama za seksualno zdravlje.

Ekspert CDC-a je rekao da kineske mere koje su uspostavljene da bi se koronavirus stavio pod kontrolu što u velikoj meri uključuje smanjen broj međunarodnih dolazaka, minimiziraju rizike od zaraze u Kini.

Nulta Tačka/InfoWars