Sve vesti Svet

Rusija uvela sankcije protiv glavnih urednika niza britanskih medija

Rusija uvela sankcije protiv glavnih urednika niza britanskih medija

Rusija je uvela sankcije protiv glavnih urednika niza britanskih medija: „Gardijana“, „Tajmsa“, „Dejli telegrafa“, „Dejli mejla“, „Indipendenta“. Na stop-listi je i Bi-Bi-Si.

Sankcijama su obuhvaćeni i dopisnici i analitičari „Skaj njuz“, „Fajnenšel tajmsa“ i „Dejli telegrafa“. Svima njima je zabranjen ulazak u Rusiju a sankcije su im uvedene zbog raspirivanja rusofobije u britanskom društvu.

Nove mere odnose se na ukupno 49 državljana Britanije – 29 novinara i 20 ljudi zaposlenih u odbrambenom kompleksu, među kojima su, između ostalog, zamenik ministra odbrane Mark Kuin, komandant britanske mornarice Bendžamin Džon Ki, komandant vazudšnih snaga Majkl Vigston i drugi.

Protiv njih su sankcije uvede zbog toga što su učestvovali u donošnju odluka o snandevanju Ukrajine naoružanjem.

Podsetimo, prema saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije, London je na spisak sankcija koje su uvedene Rusiji dodao još 63 fizička i pravna lica, uključujući i niz ruskih medija i novinara zbog izveštavanja o događajima u Ukrajini. Na listi su se, između ostalih, ponovo našli i „RT“ i „Sputnjik“.

Velika Britanija je sredinom aprila proširila sankcioni spisak protiv Rusije, uvrstivši još 206 lica, navedeno je ranije u dokumentu objavljenom na sajtu Vlade.

Kako je tada saopšteno iz britanskog Ministarstva spoljnih poslova, zabranjen je uvoz ruskog gvožđa i čelika, ali i izvoz kvantnih tehnologija i naprednih materijala.

JESTIVI CRVI stižu u Srbiju- Ješćemo ih i bićemo SREĆNI?!

Nulta Tačka/Sputnik