Sve vesti Svet

KUDA IDE OVAJ SVET?! ŽENA IMALA “AFERU” SA ŠIMPANZOM U BELGIJSKOM ZOO-VRTU! MORALI DA JOJ ZABRANE ULAZ

Pisao Elena Vuk

Belgijanki je zabranjeno da posećuje šimpanze u zoološkom vrtu u Antwerpen-u nakon što su čuvari smatrali da njih dvoje provode previše vremena zajedno. Žena je tvrdila da je imala “aferu” sa životinjom.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Bizarna “ljubavna priča” u petak je zauzela naslovne strane u belgijskim medijima, nakon što je zoološki vrt u Antwerpen-u doneo zabranu pristupa Adie Timmermans, dugogodišnjoj posetiteljki.

Tokom protekle četiri godine, Timmermans-ova je nedeljno posećivala zoološki vrt, tražeći kontakt sa jednom određenom životinjom, 38-godišnjom šimpanzom po imenu Chita. Njih dvoje su zatim stupili u interakciju kroz staklo, mašući i upućujući poljupce jedno drugom. Žena je bila užasnuta zabranom, rekavši lokalnim medijima u intervjuu “okupanom” suzama da će i ona i životinja patiti od prisilnog prekida.

“Volim tu životinju i on voli mene. Nemam ništa drugo. Zašto to žele oduzeti? ” ona je izjavila.

Zoo bans woman who 'loves' chimp and blows kisses through enclosure during weekly visits - World News - Mirror Online

Zoološki vrt je sa svoje strane tvrdio da je predug kontakt sa ljudima, posebno sa Timmermans-ovom, štetan za životinju, jer šteti Chitinom položaju sa drugim šimpanzama iz grupe u kojoj živi.

“Kad je Chita stalno zauzet posetiteljima, drugi majmuni ga ignorišu i ne smatraju članom grupe, iako je to važno.

Zatim sedi sam van radnog vremena”, rekli su u zoološkom vrtu.

Timmermans-ova, međutim, smatra da je potez zoološkog vrta nepravedan, jer je tvrdila da je šimpanza aktivno komunicirala ne samo sa njom, već i sa drugim posetiocima. “Drugim desetinama posetilaca je dozvoljeno da stupe u kontakt. Zašto onda ne bih ja? ” pitala se.

OVO SE NE PROPUŠTA! MARIO ZNA I ALEKSANDAR ŠARGIĆ!

Šimpanza je u zoološki vrt došla pre otprilike 30 godina, kaže Sarah Lafaut, koja radi u ovom zoo-vrtu. Tada je Chita bila kućni ljubimac koji je bio lukav i neukrotiv, naučio je kako biti šimpanza u zoološkom vrtu, ali je ipak zadržao “interes za ljude”, rekla je Lafaut-ova za Radio 2 Antwerpen.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/RT