Sve vesti Svet

Rusija pažljivo posmatra političke progone demonstranata koji su 6. Januara zauzeli Kapitol

Rusija pažljivo posmatra političke progone demonstranata koji su 6. Januara zauzeli Kapitol

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov potvrdio je u ponedeljak da njegova zemlja pažljivo prati politički motivisani progon demonstranata koji su protestovali u Kapitolu šestog januara ove godine ( US ) ,i ukazao da je Bajdenov režim možda odgovoran za kršenje ljudskih prava, odgovarajući na napad Džoa Bajdena protiv ruskog predsednika Vladimira Putina uoči predstojećeg samita.

Bajden je u ponedeljak izjavio : ” Sastaću se sa predsednikom Putinom za nekoliko nedelja u Ženevi.

Naravno,bićemo spremni da razgovaramo o svemu,uključujući probleme koji postoje u Sjedinjenim Državama.”

Biden, Putin to Meet in Switzerland on June 16 Amid Heightened Tensions

Ruski ministar spoljnih poslova Lavrov je kasnije tog dana odgovorio Bajdenu,rekavši: ” Spremni smo za razgovor,nemamo tabu tema. Razgovaraćemo o svemu što mislimo da je potrebno.Bićemo spremni da odgovorimo na pitanja koja će postaviti američka strana.Ovo se odnosi i na ljudska prava,” zaključio je Sergej Lavrov.

”Na primer,sa zanimanjem pratimo progon osoba koje su optužene za nerede 6.Januara ove godine.Zaista mnogo zanimljivih stvari se dešava sa stanovišta prava opozicije i zaštite tih prava,” dodaje Lavrov.

Bajden je u Martu ove godine izbacio Putinov ” izazov rasprave ”,nakon što je optužio ruskog predsednika da je ” ubica ” , kako izveštavaju naše kolege sa terena.

Predsednik Džo Bajden je odbio debatu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom nakon što je označio samog Putina kao ”ubicu” bez ”duše”.

Pokušali su da nas uguše ali sada smo se vratili jači nego pre! NULTA TAČKA je bastion SLOBODE

Kako saznajemo iz izvora u Kapitolu, portparolka Bele kuće Jen Psaki odmah je zatvorila sve izglede o Bajden-Putinovoj debati.

” Nemam šta da vam prijavim u vezi sa budućim sastankom.Predsednik će sutra biti u Gruziji ”, izjavila je portparolka.

Putinov odgovor na komentar predsednika Bajdena,naneo je ozbiljan verbalni kontranapad predsedniku SAD ( Sjedinjenih Američkih Država ) .

”Sećam se još u detinjstvu, kada smo se svađali,drugari i ja govorili smo : da bi sa nekime bio prijatelj, moraš ga dobro poznavati ” , rekao je Putin.