Sve vesti Svet

Le Pen oštro kritikovala sankcije Rusiji: Krivi su ZELENI IDIOTI

Le Pen oštro kritikovala sankcije Rusiji: Krivi su ZELENI IDIOTI

Marin Le Pen, liderka desničarske parlamentarne grupe, oštro je kritikovala podršku Francuske sankcijama protiv Rusije.

Takav stav je nazvala velikom “geopolitičkom greškom”. Takođe je prozvala “idiote” koji podržavaju zelenu agendu, navevši ih kao prave krivce za zavisnost EU od ruskih fosilnih goriva, prenosi Raša Tudej (RT).

“Evropska unija vidi da njena obećanja o prosperitetu i miru tonu u ekonomskim, energetskim i geopolitičkim greškama”, rekla je Le Pen u nedelju na sastanku stranke u gradu Adž na jugu Francuske.

Ovo će pomoći MNOGIMA- Otkriven način kako da večno budete SLOBODNI

Pariz je “povučen od strane Evropske unije, poludene ratom u Ukrajini, da usvoji neprikladne i nepromišljene sankcije”, dodala je ona.

Opoziciona političarka, koja je bila druga u nedavnoj predsedničkoj trci, optužila je zelene političare uopšte, izdvajajući posebno one nemačke, da svojom agendom vode celu EU u tekuću energetsku krizu. Energetska kriza je u velikoj meri rezultat napuštanja drugih izvora energije, odnosno nuklearne energije zarad “zelenih” ideja, sugerisala je Le Pen.

“Ako je neko odgovoran za našu zavisnost od Rusije, onda su to idioti i naivni koji se klade na energiju vetra i sunca”, rekla je.

Le Pen je više puta kritikovala stav francuske vlade o tekućem sukobu između Rusije i Ukrajine i ruti sankcija kojih se pridržava. Krajem avgusta, Le Pen je optužila Emanuela Makrona da “laže” o korenima ekonomske krize, nakon što je francuski predsednik upozorio na predstojeći “kraj izobilja“.

NultaTačka/Mediji