Sve vesti Svet

LOV ZA ISTINOM O POREKLU VIRUSA! AMERIČKI OBAVEŠTAJCI HAKOVALI KINESKE CLOUD SERVERE I IZVUKLI PODATKE KOJE SU KINEZI OBRISALI U SEPTEMBRU 2019 PRE POČETKA PANDEMIJE

Američke obaveštajne agencije trenutno kopaju kroz riznicu i rade na dešifrovanju genetskih podataka koji bi mogli biti uključeni za otkrivanje porekla koronavirusa. – prenosi CNN

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Ovaj ogromni katalog informacija sadrži genetske nacrte uzete iz uzoraka virusa proučavanih u laboratoriji u kineskom Wuhanu za kojeg se veruje da je izvor pandemije COVID-a 19, kažu za CNN izvori iz obaveštajnih krugova.

Nejasno je kako su i kada američke obaveštajne agencije dobile pristup informacijama, ali mašine uključene u stvaranje i obradu ove vrste genetskih podataka od virusa običnu su povezane na spoljne servere zasnovane na cloud-u ostavljajući mogućnost da budu hakovani, rekao je izvor.

Ipak, prevođenje sirovih podataka radi dobijanja upotrebljivih informacija je samo jedan deo 90-dnevnog nastojanja obaveštajne zajednice da otkrije poreklo pandemije i oni predstavlja niz izazova uključujući korišćenje velike računarske snage kako bi se sve informacije obradile. U tu svrhu, obaveštajne agencije oslanjaju se na super-kompijutere iz nacionalnih laboratorija Ministarstva energetime, jednu od 17 američkih elitnih istraživačkih institucija.

ZBOG NEKOLIKO OBOLELIH OD DELTA VARIJANTE KINEZI ZATVARAJU SVE! ZAPEČANJENE ZGRADE, PARKOVI, GRADSKI CENTRI

Zvaničnici koji sprovode 90-dnevni pregled nadaju se da će ove informacije pomoći u odgovoru na pitanje kako je virus navodno sa životinja prešao na ljude. Otključavanje te misterije ključno je za konačno utvrđivanje da li je COVID 19 iscurio iz laboratorije ili se preneo na ljude sa životinja, rečeno je za medije.

Istraživači unutar i izvan vlade dugo su tražili genetske podatke iz 22.000 uzoraka virusa koji su se proučavali na Institutu za virusologiju u Wuhanu. Kineski zvaničnici su te podatke uklonili sa interneta u septembru 2019 a Kine od tada odbija da preda bilo kakve sirove ili obrađene podatke o ranim slučajevima koronavirusa.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”