Sve vesti Svet

LUDILO! PROVAKSERI U KANADI “KIDNAPUJU” MALOLETNU DECU RODITELJA KOJI NE ŽELE DA SE VAKCINIŠU I VOZE IH DO VAKCINALNOG PUNKTA

Kanadski zagovornici vakcina izazvali su kontroverzu na internetu i navodno suočili se sa pretnjama, nakon što su ponudili da tinejdžerima čiji su roditelji protiv vakcinacije protiv Covid-19 pruže prevoz do mesta za vakcinaciju.

Sukob je počeo u petak, nakon što je predsednica mesne zajednice u Saskatchewanu po imenu Julian Wotherspoon objavio poruku na Tviteru u kojoj nudi pomoć svim 13- do 17-godišnjacima koji žele da se vakcinišu uprkos protivljenju svojih roditelja. „Ja sam tvoj prevoz do klinike“, napisala je ona. “Ako neko pita, vodim tebe i svoju decu u bioskop. Hajde da uradimo ovo.”

Prema Saskatchewan Health Authority, deca od 13 i više godina “koja su u stanju da razumeju prednosti i moguće neželjene reakcije” vakcine ne moraju da traže dozvolu od roditelja kako bi se vakcinisala.

Wotherspoonin tvit izazvao je haos na internetu, izazvavši i bes naroda. Ona je tada zaključala svoj profil na tviteru.

Još jedan zagovornik vakcinacije dece, samoproglašena “mama blogerka” Tenille Lafontaine, takođe iz Saskatchewana, nazvala je Wotherspoonovu ponudu “neverovatnom”. Dodala je: „Čula sam za nekoliko tinejdžera koji su sami primili vakcinu jer su im roditelji ludi. Deca će biti dobro. Napomena: dostupna sam za vožnju u bilo koje vreme.”

Drugi ljudi su ovo kritikovali, rekavši im da se “klone tuđe dece”. Neki su potpuno opravdano ovaj način vožnje uporedili sa kidnapovanjem.

Kanada je poznata po neverovatno brutalnoj propagandi u eri kovida, čak je i sam premijer Justin Trudo pre dve večeri pozvao mališane od 5 godina da se vakcinišu, rekavši da “zna da jedva čekaju” da pruže ruku.

UČESTVUJTE U BORBI PROTIV CENZURE! PRVI VAŠ KORAK JE DA NAPUSTITE MEJNSTRIM MREŽE POPUT FACEBOOK-a! PRIDRUŽITE SE NAJBRŽE RASTUĆEM KANALU U REGIONU NA TELEGRAMU! NULTA TAČKA VAS ČEKA! 

NultaTačka