Sve vesti Svet

LUDILO! TRAŽE SE DOBROVOLJCI KOJI ĆE SE ZARAZITI KORONOM RADI RAZVOJA NOVIH VAKCINA

LUDILO! TRAŽE SE DOBROVOLJCI KOJI ĆE SE ZARAZITI KORONOM RADI RAZVOJA NOVIH VAKCINA

Za prvo medicinsko ispitivanje na svetu u kojem je dozvoljeno namerno izlaganje ispitanika koronavirusu traže se dobrovoljci radi razvoja boljih vakcina.

Istraživanje Univerziteta u Oksfordu pokrenuto je prošlog aprila, tri meseca nakon što je Britanija postala prva zemlja koja je odobrila ispitivanja koronavirusa na ljudima.

Njegova prva faza, koja još uvek traje, usredsređena je na otkrivanje količine virusa koja je potrebna za izazivanje infekcije, dok će druga imati za cilj da odredi imuni odgovor potreban da se spreči zaraza, objavljeno je u saopštenju.

FONDACIJA GEJTS POJAČAVA SVOJE REDOVE MILIJARDERIMA I BARONIMA

Naučnici su blizu utvrđivanja najslabije moguće infekcije virusom koja osigurava da oko polovina ljudi koji su mu izloženi dobiju asimptomatski ili blagi kovid.

Zatim planiraju da izlože dobrovoljce – sve prethodno prirodno zaražene ili vakcinisane – toj dozi izvorne varijante virusa kako bi utvrdili koji su nivoi antitela ili imunih T-ćelija potrebni za sprečavanje infekcije.

Donacija Nulta Tačka

“To je imuni odgovor koji tada treba podstaći novom vakcinom”, rekla je Helen Makšejn, profesorka na Univerzitetu Oksford i voditeljka studije.

Nulta Tačka/B92