Sve vesti Svet

MAGNETO PROTEIN: GENETSKI INŽINJERING ZA KONTROLU MOZGA I PONAŠANJA

MAGNETO PROTEIN: GENETSKI INŽINJERING ZA KONTROLU MOZGA I PONAŠANJA

Ovo je potencijalno najopasniji i distopijski razvoj u genetskoj modifikaciji u istoriji. Istraživači su umetnuli sekvencu Magneto DNK u genom virusa. Ponašanje tada pokreću magnetna polja ili radio talasi ( 5G? )

Istraživači iz Sjedinjenih Država razvili su novu metodu za kontrolu moždanih krugova povezanih sa složenim životinjskim ponašanjem, koristeći genetski inženjering za stvaranje magnetizovanog proteina koji iz daljine aktivira određene grupe nervnih ćelija.

NULTA TAČKA NA TELEGRAMU! PRONAĐITE NAS TAMO GDE NEMA CENZURE! BUDITE DEO SLOBODNE BUDUĆNOSTI

Razumevanje kako mozak generiše ponašanje jedan je od krajnjih ciljeva neuronauke – i jedno od najtežih pitanja. Poslednjih godina istraživači su razvili niz metoda koje im omogućavaju daljinsko upravljanje određenim grupama neurona i ispitivanje rada neuronskih kola.

Najmoćnija od njih je metoda koja se naziva optogenika, koja omogućava istraživačima da uključe ili isključe populacije srodnih neurona u vremenskom opsegu od milisekunde u milisekundi pomoću impulsa laserske svetlosti. Druga nedavno razvijena metoda, koja se naziva hemogenetika, koristi konstruisane proteine koji se aktiviraju dizajnerskim lekovima i mogu biti ciljani na određene tipove ćelija.

AUSTRALIJA MENJA PREPORUKU ZA KORIŠĆENJE ASTRA ZENEKE nakon što je žena umrla od krvnih ugrušaka u mozgu.

Iako moćne, obe ove metode imaju nedostatke. Optogenetika je invazivna, zahteva umetanje optičkih vlakana koja dovode svetlosne impulse u mozak i pored toga, stepen do kojeg svetlost prodire u gusto moždano tkivo je ozbiljno ograničen. Hemogenetski pristupi prevazilaze oba ova ograničenja, ali obično indukuju biohemijske reakcije kojima treba nekoliko sekundi da aktiviraju nervne ćelije.

Nekoliko ranijih studija pokazaalo je da se proteini nervnih ćelija koji se aktiviraju toplotom i mehaničkim pritiskom mogu genetski inženjerizovati tako da postanu osetljivi na radiotalase i magnetna polja, povezujući ih sa proteinom koji skladišti gvožđe zvanim feritin ili neorganskim paramagnetnim česticama. Ove metode predstavljaju važan napredak – one su, na primer, već korišćene za regulisanje nivoa glukoze u krvi kod miševa – ali uključuju više komponenti koje se moraju uvesti odvojeno.

Nova tehnika se nadovezuje na ovaj raniji rad, a zasniva se na proteinu nazvanom TRPV4, koji je osetljiv i na temperaturu i na sile istezanja. Ovi stimulusi otvaraju centralne pore, omogućavajući električnoj struji da prolazi kroz ćelijsku membranu; ovo izaziva nervne impulse koji putuju u kičmenu moždinu, a zatim do mozga.

Guler i njegove kolege zaključile su da sile magnetnog obrtnog momenta ( ili rotacije ) mogu da aktiviraju TRPV4 povlačenjem njegove centralne pore, pa su tako koristili genetski inženjering za spajanje proteina sa paramagnetnim regionom feritina, zajedno sa kratkim DNK sekvencama koje signaliziraju ćelije za transport proteina na membranu nervnih ćelija i ubacuju ih u nju.

Dalje, Istraživači su umetnuli sekvencu Magneto DNK u genom virusa, zajedno sa genom koji kodira zeleni fluoroscentni protein i regulatorne sekvence DNK zbog kojih se konstrukcija uzražava samo u određenim vrstama neurona. Zatim su ubrizgali virus u mozak miševa, ciljajući entorinalni korteks i secirali mozak životinja kako bi identifikovali ćelije koje emituju zelenu fluoroscenciju. Koristeći mikroelektrode, oni su zatim pokazali da je primenom magnetnog polja na rezove mozga aktiviran Magneto tako da ćelije proizvode nervne impulse.

Da bi utvrdili da li se Magneto može koristiti za manipulisanje neuronskom aktivnošću živih životinja, ubrizgali su Magneto u larve Zebrice (ribe) ciljajući neurone u trupu i repu koji obično kontrolišu odgovor na bekstvo. Zatim su larve Zebrice smestili u posebno izgrađeni magnetizovani akvarijum i otkrili da je izlaganje magnetnom polju indukovano namotavanje, slično onima koje se javljaju tokom odgovora na bekstvo. Ovaj eksperiment je obuhvatio ukupno devet larvi Zebrice, a naknadne analize otkrile su da svaka larva sadrži oko 5 neurona koji izražavaju Magneto.

Da li ovo ima ikakve veze sa vakcinama i njihovim ”tajnim” sadržajem, instalacijom 5G-a radi kontrole ljudskog uma, ON – OFF ?

U VREME NAJVEĆE CENZURE MEDIJA IKADA VAŠA ULOGA JE VIŠE NEGO ZNAČAJNA! ZATO PODELITE OVAJ ČLANAK SA LJUDIMA KOJE ĆE MOŽDA OVA VEST ZAINTERESOVATI.

NultaTačka/technocracy.news