Sve vesti Svet

Makron je pre sastanka sa Putinom odbio test na COVID-19, plašio se da njegov DNK ne završi kod Rusa

Makron je pre sastanka sa Putinom odbio test na COVID-19, plašio se da njegov DNK ne završi kod Rusa

Francuski predsednik Emanuel Makron je navodno odbio da uradi ruski test na COVID-19 uoči sastanka sa predsednikom Vladimirom Putinom ove nedelje, a njegovi pomoćnici su naveli zabrinutost da ne žele da Moskva ima pristup njegovom DNK.

Pojedinci koji poznaju situaciju rekli su Reuters-u da je Makronu predočena opcija da uradi ruski PCR test ili da se pridržava strožijih protokola socijalnog distanciranja ako odbije test uoči sastanka u ponedeljak na kojem se razgovara o nagloj krizi koja okružuje Ukrajinu.

Kao rezultat toga što je Makron odbio test, obojica lidera su tokom sastanka sedela na suprotnim krajevima stola od 13 stopa, što je slika koja se široko delila na društvenim medijima.

Ovo su zemlje koje su sprovele kovid fašizam

„Znali smo dobro da to ne znači rukovanje i taj dugi sto. Ali nismo mogli da prihvatimo da se oni dočepaju predsednikovog DNK“, rekao je jedan od izvora za Reuters.

Druga osoba je novinama potvrdila da je Makron uradio francuski PCR test pre nego što je napustio Francusku i da je njegov lekar dao test na antigen kada je stigao u Rusiju.

„Rusi su nam rekli da Putin treba da bude u strogom zdravstvenom mehuru“, navodno je rekao taj pojedinac.

Za razliku od Makronovog sastanka sa Putinom, kazahstanski predsednik Kasim-Žomart Tokajev posetio je u četvrtak Rusiju gde je sedeo blizu Putina i rukovao se sa njim, napomenuo je Reuters.

Nulta Tačka/TheHill