Sve vesti Svet

MAKRON VIŠE NE KRIJE KO JE ZAPRAVO – ŠTA SE KRIJE IZA OVE MAJICE I LOGOA KOJEG NOSI MAKRON?

Nakon video-snimka koji je Emmanuel Macron objavio u ponedjeljak, 2. augusta na Snapchatu, TikToku i Instagramu, a čiji je cilj bio da da odgovore na pitanja Francuza o vakcinama, ostavlja zagonetno pitanje koje potresa internet zajednicu: koja je marka majice koju nosi on?

Tri trougla i dva kruga, za neke oblik sove, za neke logo buduće političke partije: šta znači logo crne majice Emmanuela Macrona tokom njegovih video zapisa objavljenih u ponedjeljak, 2. avgusta na Tiktoku i u kojima on zove da se vakcinišemo?

Na pitanje Ouest-France, on je izjavio da ne želi komunicirati na tu temu.

Nema registrovanih zaštitnih znakova ili dizajna

Prema Ouest-France istraživanju sprovedenom po bazama podataka francuskih (INPI) i međunarodnih (OMPI) marki, do danas nije registrovana nijedna marka koja liči ovom logotipu. Slično, naše obrnuto pretraživanje slika obavljeno na Google-u, Yandex-u i Invid-u nije dalo ništa.

Zatim su se okrenuli u pretraživanje interneta radi pronalaženja tragova.

Geometrijski oblik sove

Za neke korisnike Interneta logotip predstavlja sovu ili sovu formiranu od tri trougla i dve tačke za oči. Ove se životinje tradicionalno povezuju sa magijom, čarobnjaštvom i zlim čarolijama. Pozajmljujemo im super moći: nadzor, vidovitost, detaljno opisuje antropolog Julien Bondaz kod naših kolega iz francuske kulture. Sova je takođe simbol filozofije.

Ovu životinju koriste mnoge kompanije i udruženja: ne manje od 448 oznaka sa slikom ili rečju sova može se pronaći u međunarodnom registru brendova.

Među mnoštvom kompanija, imidž sove koristi i “Bohemian Club”, neki kažu na Tiktok-u, pozivajući se na ovaj američki klub rezervisan za muškarce čiji je logotip sova.

Za druge poput ovog korisnika Twitter-a, simbol bi mogao doći iz Francuske Polinezije gde je Emmanuel Macron boravio krajem jula.

 

Namera ili slučajnost

Da li je šef Francuske države znao da će njegova odeća, neobična za predsednika Republike, i ovaj nepoznati logotip na majici, biti središte rasprava na internetu? Niko ne zna, mnogi korisnici interneta kreću u potragu za logotipom poput potrage za blagom, sa posledicom … činjenicom da se o ovim video zapisima govori po svim društvenim mrežama.

Druge kompanije su iskoristile ovaj entuzijazam da na nekoliko sati ponude majice sa istim logom: ono što je možda upozorilo vlasnika ove oznake na potencijalna kršenja prava intelektualnog vlasništva … što bi moglo okončati ovu dugotrajnu misteriju .

https://www.instagram.com/p/CSGiYARDXzE/

Pomama oko misterioznog logotipa takođe bi mogla nestati jer je ovog utorka, 3. avgusta, Emmanuel Macron odlučio promeniti svoju odeću. U svom poslednjem videu objavljenom pre nekoliko minuta, ovaj put šef države nosi jasno identifikovanu polo majicu, iz … marke Lacoste.

Teorije koje su počele da kruže internetom

Teorije zavere besne oko Macronove TikTok majice – nazivajući ga ‘masonskim SATANISTOM’

Ležeran stav i poziv mladima da se vakcinišu, baš sa ovom majicom, probudila je sumnje mnogih na interenetu , povezujući ga sa Bohemijskim klubom za gospodu iz San Francisc-a.

Da li vi možda znate, šta se krije iza ovog misterioznog znaka?

Nulta Tačka/Ouest-France

O uredniku

Elena Čakar