Sve vesti Svet

Mateo Salvini: Ako sukob u Ukrajini potraje do jeseni videćemo 20 miliona novih Afričkih migranata u Evropi!

Mateo Salvini: Ako sukob u Ukrajini potraje do jeseni videćemo 20 miliona novih Afričkih migranata u Evropi!

Lider stranke Italijanska liga Matteo Salvini upozorio je da će, ako se rat u Ukrajini uskoro ne završi, hronična nestašica hrane uzrokovati talas imigracije koji će dovesti do toga da 20 miliona afričkih migranata pokuša da uđe u Evropu.

Ako ukrajinske zalihe žita i dalje budu pogođene, upozorava Salvini, “očekuje se značajna glad na afričkom kontinentu, što će biti humanitarni, zatim socijalni i konačno italijanski problem.”

„Bez mira na jesen će biti gladi i 20 miliona Afrikanaca će biti spremno za dolazak“, dodao je.

Salvini predviđa da će se nova migrantska kriza razviti ako se prekid vatre i mir koji je usledio ne postigne do kraja ovog meseca, napominjući da je to bilo “od suštinskog značaja i za Ukrajinu, Rusiju i Italiju”.

Bivši ministar unutrašnjih poslova Italije hitno traži sastanak sa premijerom Mariom Dragijem, koji se nedavno vratio sa sastanka sa Džoom Bajdenom, kako bi se pričalo o pitanju prekida vatre.

Pravoslavno PROROČANSTVO- Tehnokratske ideje su osuđene na PROPAST

Salvini je rekao da evropske zemlje koje ubacuju oružje u region čine mir sve udaljenijom mogućnošću.

“Ako se 80 milijardi evra potroši na oružje u Evropi, biće teško postići mir, što više oružja bude, mir će biti sve dalje”, upozorio je on.

“U Evropi ima onih koji su za rat, ali Italija, Francuska i Nemačka moraju delovati za mir”, dodao je on, govoreći protiv toga da Italija šalje treću pošiljku oružja Ukrajini.

Ukrajina je bila 6. najveći svetski izvoznik pšenice pre početka rata.

Prošle nedelje je otkriveno da je 6,8 milijardi tona pšenice u Ukrajini blokirano za izvoz jer je rat blokirao pristup moru.

NultaTačka