Sve vesti Svet

MENADŽER KAMPANJE HILARI KLINTON otkrio na sudu da su dezinformacije o saradnji Trampa i Kremlja bile čista laž koju je HILARI PUSTILA

MENADŽER KAMPANJE HILARI KLINTON otkrio na sudu da su dezinformacije o saradnji Trampa i Kremlja bile čista laž koju je HILARI PUSTILA

Bivši menadžer kampanje Hilari Klinton, Robby Mook podigao je svetsku javnost na noge svojom izjavom na sudu u danas – svedočeći da je Klintonova direktno odobrila širenje navoda da je tadašnji kandidat Donald Tramp imao tajni komunikacijski kanal s ruskom bankom , uprkos tome što zvaničnici kampanje nisu bili “potpuno uvereni” u glasine, prenosi Fox News.

Mooka, kojeg je tim odbrane bivšeg advokata Klintonove, Majkla Susmana pozvao na klupu za svedočenje, upitan je u unakrsnom ispitivanju o tome kako kampanja razume optužbe protiv Trumpa i da li kampanja planira da to objavi medijima.

Mook je rekao da tim za kampanju nije bio potpuno uveren u legitimnost podataka , ali se nadao da će tu informaciju dati novinaru koji bi mogao dalje da je “sprovede” kako bi utvrdio jesu li “tačne” ili “sadržajne”.

Takođe je rekao da je razgovarao o predaji dezinformacija  sa visokim zvaničnicima kampanje, uključujući predsednika kampanje Džona Podestu, višeg savetnika za politiku, sada savetnika Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejka Salivana i direktorku komunikacija Dženifer Palimeri. -Fox News

“Razgovarao sam o tome i sa Hilari”, rekao je Mook, koji je dodao: “Ne sećam se suštine razgovora, ali gledano, diskusija je bila, hej, imamo ovo i želimo to da podelimo sa novinarom .”

Na pitanje kako je Klintonova odgovorila, Mook je rekao: ” Ona je pristala na to. ”

“Reporter bi mogao proveriti informaciju i onda odlučiti da je odštampa”, dodao je.

A onda je, naravno, Hilari uradila ovo:

Treba napomenuti, nakon što je prethodno odbio zahtev tužilaštva da se tvit uvrsti u dokaze, on ga je u petak odobrio .

Susman je optužen da je lagao FBI- u kada je rekao glavnom savetniku Džejmsu Bakeru u septembru 2016. – manje od dva meseca pre američkih izbora – da nije radio “ni za jednog klijenta” kada je Alfa banci predstavio “navodne podatke i ‘bele knjige’ koje su navodno pokazale tajni komunikacijski kanal” između Trampove organizacije i Alfa banke povezane s Kremljom.

Specijalni savetnik Džon Duram navodi da je Susman zapravo radio za Klintonovu kampanju i tehničkog direktora Rodnija Joffea. On se izjasnio da nije kriv.