Srbija Sve vesti

Milanko Šekler bez dokaza i naučne studije tvrdi da pojava hepatitisa kod dece nema vezu sa vakcinacijom?

Milanko Šekler bez dokaza i naučne studije tvrdi da pojava hepatitisa kod dece nema vezu sa vakcinacijom?

Jedan od najomraženijih “stručnjaka” u Srbiji, Milanko Šekler ili je radio studiju i istraživanja o kojima nije obavestio javnost ali je svakako bio spreman da prenese informacije iz njegove vesele glave kroz koje tvrdi da pojava hepatitisa kod dece nema veze sa vakcinacijom.

Veterinar sa veterinarskog specijalističkog instituta Milanko Šekler rekao je da je uzrok hepatitisa koji se širi kod dece još nepoznat, ali da njegov nastanak nema nikakve veze sa koronom i vakcinacijom, jer kako on tvrdi većina dece koja od njega oboljevaju nisu vakcinisana.

Postavlja se pitanje da li su roditelji te dece vakcinisani ali na to pitanje izgleda da nikada nećemo dobiti odgovor od “stručnjaka”.

Šekler kaže da je mogući uzročnik hepatitisa, kojim je do sada zaražen veći broj dece širom sveta, adenovirus 41.

– Svetska zdravstvena organizacija je odmah krenula da traga i imali su neke elemente da pomisle da je možda uzrok adenovirus i to 41 podtip, međutim, vi možete da imate i probleme sa jetrom koji su neinfektivne prirode – kazao je Šekler.

Dodao je da problemi sa jetrom ne moraju da budu samo infektivne prirode, već da njih mogu izazvati različiti lekovi, hrana i posledice trovanja.

– Misteriozno je jer ne može sa sigurnošću da se kaže da je to adenovirus, ali eto on je do sada najviše osumnjičen, treba pratiti nova istraživanja i rezultate tih istraživanja – dodao je Šekler.

Kada je reč o načinu oporavka dece od hepatitisa, Šekler kaže da je potrebno mirovanje, povećan oprez i kvalitetnija ishrana, kao i da mesecima i nedeljama budu bez fizičke aktivnosti.

– Jednostavno davanje šanse organizmu da se sam izbori sa tim, još nema neke specijalne terapije – kazao je on.

Istakao je da, iako je uzrok nastanka hepatitisa kod dece nepoznat, sa sigurnosću može da se kaže da nema veze sa virisom korona niti sa vakcinacijom.

– Siguran da nema nikave veze sa koronom, jer se i to ispostavilo, a pogotovo nema nikave veze sa vakcinom, jer deca koja najčešće oboljevaju nisu vakcinisana – istakao je Šekler.

NultaTačka