Sve vesti Svet

Milanović rekao švedskom poslaniku da je ološ i fašista

Milanović rekao švedskom poslaniku da je ološ i fašista

Hrvatski predsednik Zoran Milanović oštro je danas odgovorio na pretnje švedskog evroposlanika Čarli Vajmersa, da veto može biti obostran, nazvao ga “zatucanim islamofobom”, “ološem” i fašistom” i poručio da “može da nosi te prljave pare”.

Vajmers je, naime, nakon Milanovićevog insistiranja da Hrvatska treba da blokira ulazak Švedske i Finske u NATO, dok BiH ne promeni Izborni zakon, poručio na Tviteru da veta mogu biti dvosmerna i da dve zemlje u evropski budžet uplaćuju milijarde, a Hrvatska iz njega prima milijarde.

– Isto važi i za Next GenerationEU, kao i druge fondove… – napisao je švedski evroposlanik.

– To je fašista, zadnji ološ, neka nosi te prljave novce. On će da preti Hrvatskoj – rekao je Milanović danas u Zaboku, gde je prisustvovao Danu Grada.

Dodao je da je Turska ta koja se sluša i da Hrvatske nema jer je, kako je naveo, predstavljaju „bedne bube“.

Ocenio je da je Hrvatska u situaciji u kakvoj nikada nije bila i da bi ambasador Hrvatske u NATO-u po svemu trebalo da bude neutralan po pitanju članstva Švedske i Finske.

„Ne bude li, ok, neću ga ja proganjati. On ide u penziju, ali on ima suprugu koja je isto ambasador, a koja je mlađa od mene. Ne sme se nikome zameriti. Šta će napraviti Mario Nobilo? Nešto će napraviti. To će svakako doći u parlament“, kazao je Milanović.

– Fućkaš njih i njihov novac, to su ocene – rekao je Milanović o pretnji švedskog evroparlamentarca da mogu uložiti veto u novac koji Hrvatska dobija iz EU.

MARIO ZNA i KARAĐORĐE SUBOTIĆ- Denacifikacija stiže u SRBIJU- Soroš i Gejts umešani u Ukrajinu

Nulta Tačka/SrbinInfo