Srbija Sve vesti

MINISTARSTVO KERAMIKE?! Gašić u igri za dva ministarstva

MINISTARSTVO KERAMIKE?! Gašić u igri za dva ministarstva

Aktuelni direktor BIA Bratislav Gašić mogao bi ponovo da bude deo Vlade Srbije. Kako saznaju mediji, Gašić se pominje kao jedan od najozbiljnijih kandidata za novog ministra policije, ali nije isključena ni mogućnost da ponovo dobije funkciju ministra odbrane.

U ponedeljak su zvanično startovali pregovori o formiranju nove Vlade Srbije. Razgovori su najpre započeti unutar Srpske napredne stranke, nakon čega će predstavnici vladajuće partije ponuditi potencijalnim koalicionim partnerima ministarska mesta koja nisu popunili njihovi kadrovi.

Prema informacijama do kojih su došli mediji, među SNS kadrovima koji se u prethodnom periodu najčešće se pominju u kontekstu formiranja nove Vlade Srbije je i aktuelni direktor Bezbednosno informativne agencije Bratislav Gašić.

Tiodorović u novom intervju najavljuje povratak MASKI i NOVE VAKCINACIJE “koja će ovog puta sigurno spasiti svet” od korone

Kako saznajemo, Gašić je u igri da postane novi ministar policije, ali se ne isključuje ni mogućnost da preuzme funkciju koju je i ranije obavljao i ponovo dođe na čelo Ministarstva odbrane. Kandidat za novog ministra vojnog je i Ivica Dačić, ali, prema našim saznanjima, on nema želju da preuzme tu funkciju.

S druge strane izvor ističe da Gašićev angažman u dobroj meri zavisi od toga gde ga šef naprednjaka Aleksandar Vučić vidi kao najkorisnijeg.

“On je jedan od ljudi u koje predsednik ima najviše poverenja i nema sumnje da će obavljati važnu ulogu i nakon što se formira nova vlada. Gašićeva pozicija u izvršnoj vlasti zavisiće od Vučićeve procene”, naglašava sagovornik.

Bratislav Gašić se nalazi na mestu direktora BIA od 2017. godine, a prethodno je obavljao funkciju ministra odbrane u vladi Aleksandra Vučića. Ostavku na ministarsku funkciju podneo je nakon seksističkog komentara upućenog dopisnici televizije B92.

Podsetimo, on je tokom obraćanja medijima, videvši novinare koji su čučnuli kako bi od njega uzeli izjavu, prokomentarisao “kako voli novinarke koje lako kleknu”.

Njegovu primitivnu izjavu zebeležile su kamere i mikrofoni novinarskih ekipa, a nakon višednevnog pritska javnosti, on je, kako se tada navodilo, nakon molbe Aleksandra Vučića, podneo ostavku i izvinio se.

“Gospodin Gašić je podneo ostavku zato što sam ga ja molio da to uradi i zato što je, uveren sam, razumeo koliki je bio značaj tog prestupa. Niko drugi nije podneo tu ostavku iako su mnogo gore gadosti ženama izgovarali“, ispričao je Vučić.

Kraj ljubavi TRANSLEVIČARA i CUKERBERGA! Zbog abortusa pokrenuta kampanja “IZBRIŠI FEJSBUK”

Nakon što je napustio mesto ministra, Gašić je godinu i po dana bio bez funkcije, da bi ga potom lider naprednjaka javno abolirao, rekavši da je platio “skupu cenu” za ono što je uradio.

“On je izdržao godinu i po dana bez funkcije, bio je totalno izopšten, platio je skupu cenu. Gašić ima mnogo kvaliteta, bio je najuspešniji ministar odbrane, obavljaće funkciju dostojanstveno”, naglasio je prvi čovek države.

Gašić je na funkciju direktora BIA došao praktično nezakonito zato što zakon zabranjuje da u toj agenciji rade članovi stranaka. Iako je Gašić zamrznuo svoje članstvo u vladajućoj partiji, on je nije napustio i povremeno se pojavljuje na stranačkim događajima.

NultaTačka/Mediji