Sve vesti Svet

MISTERIOZNA BOLEST STOTINA PASA PODIŽE UZBUNU U VELIKOJ BRITANIJI

MISTERIOZNA BOLEST STOTINA PASA PODIŽE UZBUNU U VELIKOJ BRITANIJI

Vlasnici pasa u istočnom Jorkširu upozorili su da su se njihovi ljubimci razboleli nakon šetnje duž obale regiona, uprkos tome što zvaničnici tokom nedavnih inspekcija nisu otkrili nikakvu „direktnu vezu“ između ove oblasti i bolesti.

Veterinari u toj oblasti tvrde da su videli slučajeve teškog povraćanja i dijareje kod pasa koji su nedavno posetili severoistočnu obalu. U objavi na Fejsbuku, “Jorkširska obala za kućne ljubimce” opisala je da je veliki broj pasa koji su pretrpeli misterioznu bolest, pozivajući zvaničnike da istraže.

Od kada su identifikovani prvi slučajevi, britanski mediji su izvestili da je pogođeno stotine pasa, a prva objava na društvenim mrežama dobila je više od 1.500 odgovora.

Ket Begins, vlasnica psa, rekla je da je njeno štene koker španijela moralo da provede šest dana kod veterinara nakon što je otišlo u šetnju u okolinu Bridlingtona. Drugi vlasnici kućnih ljubimaca prijavili su slične probleme u Vitbiju, u Robin Hood's Bay-u, South Gare-u i South Beach-u, preporučujući šetačima pasa da ne posećuju obalu dok se ne identifikuje izvor bolesti.

UPRKOS VAKCINACIJI OD 77.7% I DRAKONSKIM MERAMA AUSTRALIJA RUŠI REKORDE U BROJU ZARAŽENIH

Odeljenje za životnu sredinu, hranu i ruralna pitanja (DEFRA) potvrdilo je da je u pregovorima sa Agencijom za zdravlje životinja i bilja povodom izveštaja. Međutim, tim obalskih službi Saveta Istočnog Rajdinga Jorkšira tvrdi da nije našao „ništa neobično“ tokom inspekcije obale.

Nagoveštavajući da bi situacija mogla da se pogorša i proširi, lokalno veće je tvrdilo da su se kućni ljubimci i u drugim delovima regiona razboleli iako nisu posećivali plaže, navodeći da bi to mogla biti „opšta bolest među psima“.

„Iz izveštaja lokalnih veterinarskih ordinacija, bolest koju vide kod pasa i sprovedeni testovi nisu dali nikakve direktne veze sa korišćenjem plaža“, rekla je Kirsti Solsberi, generalni direktor priobalnih službi Saveta.

NE PROPUSTITE! NOVI INTERVJU IZ BUNKERA! OVO SVI TREBA DA POGLEDAJU

Nulta Tačka/RT