Sve vesti Svet

Mogući neredi- Policija u Sent Luisu ubila 16-godišnjeg Afroamerikanca

Mogući neredi- Policija u Sent Luisu ubila 16-godišnjeg Afroamerikanca

Policajci Sent Luisa ubili su 16-godišnjaka Derila Rosa, koji je navodno posegao za pištoljem, saopštila je danas policija a gradske vlasti strahuju od mogućih nereda od strane afroameričkih i levičarskih organizacija.

Ros, koji je Afroamerikanac, ubijen je sinoć nešto posle 23:30 časova na benzinskoj pumpi u severnom delu grada, preneo je AP.

Police, family have different stories of how officers shot and killed teen  in St. Louis | Law and order | stltoday.com

U policijskom izveštaju o incidentu navodi se da je jedan od policajaca koji je učestvovao u pucnjavi bio Afroamerikanac, a jedan belac.

Nova gradska Jedinica za istragu, osnovana prošlog meseca, vodi istragu.

Policija je saopštila da su dva detektiva za kontrolu narkotika uočila nekoliko ljudi sa oružjem na benzinskoj stanici i odvezla se do parkinga.

De Santis: Odbacili smo “elitu”- Pogrešili su u svemu kao i u mRNA vakcinama

Njihov automobil nije bio obeležen i bili su u civilu, ali su nosili crne pancire sa natpisom „Policija“ na prednjoj i zadnjoj strani.

Ros, koji je imao pištolj, prema policijskom izveštaju, brzo je otišao u obližnju uličicu. Detektivi su ga pratili i rekli da su policajci.

Ros je navodno potrčao, a zatim se spotakao i pao, ispustivši pištolj. Kako su se detektivi približavali, Ros je posegao za pištoljem, navodi se u izveštaju, što je navelo oba policajca da pucaju u njega. Policajci su ubili Rosa i on je odveden u bolnicu gde je proglašen mrtvim. Policajci su nepovređeni a grad sada strahuje od mogućih pobuna afroameričkih organizacija.

NultaTačka