Sve vesti Svet

Na čelu čečenske kolone specijalaca SRPSKA zastava: Kada oni stignu u Kijev, Kijev pada (VIDEO)

Na čelu čečenske kolone specijalaca SRPSKA zastava: Kada oni stignu u Kijev, Kijev pada (VIDEO)

Lider Čečenije Ramzan Kadirov okupio je preko 70.000 svojih boraca koji su spremni da se pridruže ruskoj vojsci u delovanju na Ukrajinu.

– Snage se nalaze tamo gđe treba da izvršavaju zadatke koje im je postavio predsednik, a dobrovoljci iz republike su spremni da izvedu bilo koju specijalnu operaciju na bilo kojoj teritoriji. Prema spisku, imamo 70.000 ljudi koji su spremni da se dobrovoljno bore za našu državu – Rusiju – rekao je Kadirov.

Na društvenim mrežama pojavio se i video sa postrojenim čečenskim snagama u Ukrajini a na čelu kolone iza ruske koja je napred, nalazi se zastava koja podseća na srpsku.

Kako kriza u Ukrajini eskalira, tako se na mreži pojavljuju razni podaci, ali i video snimci sa terena posle kojih često imamo više pitanja nego odgovora.

Zadnji u nizu ovakvih snimaka koji se našao na mreži prikazuje grupu čečenskih vojnika koji čekaju komandu za pokret, dok se u grupi jasno, pored ostalih, može videti i zastava koja neodoljivo podseća na srpsku.

Istina, snimak nije najboljeg kvaliteta, ali i ugao snimanja nije najsrećniji, no, ne možemo da se ne zapitamo – da li se radi o srpskoj zastavi uopšte, a ako je to slučaj, da li se onda neki od naših boraca nalazi u sastavu čečenskih vojnika, ili se radi o svojevrsnom davanju počasti našem narodu?

Ukrajinska vojska žrtvuje civile koristeći ih kao štit

Inače nešto ranije Kadirov je izjavio da ruski predsednik Vladimir Putin sigurno neće dozvoliti zapadnim državama da otvore vojne baze u Ukrajini, te da su oni pešadija koja je spremna da bez problema izvrši postavljene zadatke i uništi neprijatelja.

NultaTačka/Novosti