Sve vesti Svet

Najduži lokdaun na svetu konačno okončan: Đaci se vratili u škole

Najduži lokdaun na svetu konačno okončan: Đaci se vratili u škole

Najduža zabrana pohađanja nastave koja je trajala dve godine konačno je okončana. Milioni đaka vratili su se danas u osnovne i srednje škole na Filipinima noseći obavezne maske nakon dve godine odsustva iz klupa zbog lokdauna.

Filipinske zvaničnike zatekli su brojni problemi, počev od nedostatka učionica, dugotrajnog straha zbog kovida, čestih oluja i škola oštećenih u zemljotresu na severu zemlje, ali su nakon svega toga poželeli dobrodošlicu za više od 27 miliona učenika koji su ponovo krenuli u školu.

Oko 46 odsto državnih škola, što je nešto više od 24.000 škola, biće u mogućnosti da se otvore za petodnevnu nastavu, dok će ostatak škola funkcionisati po principu kombinovane nastave – delom će đaci ići u škole, a drugi deo će pohađati onlajn nastavu do 2. novembra, kada je svim školama, državnim i privatnim, naređeno da omoguće povratak svih đaka u školske klupe.

Rusija i dalje učestvuje u projektu COVID 19- Gamaleja razvila novu verziju SPUTNJIK vakcine

U vreme predsedničkog mandata Rodriga Dutertea, na Filipinima je bio uveden jedan od najdužih režima zaključavanja zbog pandemije u svetu.

Duterte, čiji se šestogodišnji mandat okončao 30. juna, odbio je pozive za otvaranje škola zbog straha da bi to moglo da dovede do novih žarišta.

MARIO ZNA UŽIVO- Ovo je zabranjeno ali MORAM da vam kažem- Velika otkrića drmaju globalnu “ELITU”

Nulta Tačka/Sputnik