Sve vesti Svet

NAJNOVIJA STUDIJA POVEZUJE IVERMEKTIN SA SPREČAVANJEM SMRTNIH ISHODA OD COVID-a 19

NAJNOVIJA STUDIJA POVEZUJE IVERMEKTIN SA SPREČAVANJEM SMRTNIH ISHODA OD COVID-a 19

Nedavne studije otkrile su da je upotreba antiparazitskog leka ”Ivermektin” može dovesti do ”velikog smanjenja” smrtnih slučajeva od Kovid-a i njegova upotreba može imati značajan uticaj na pandemiju na globalnom nivou.

NULTA TAČKA NA TELEGRAMU! PRONAĐITE NAS TAMO GDE NEMA CENZURE! BUDITE DEO SLOBODNE BUDUĆNOSTI

Za studiju koja je objavljena 17. Juna u ”American Journal of Therapeutics”, grupa naučnika pregledala je upotrebu kliničkog ispitivanja ivermektina, koji ima antivirusna i antiflamatorna svojstva, u 24 randomizirana kontrolisana ispitivanja koja su uključivala nešto više od 3.400 učesnika. Istraživači su pokušali da procene efikasnost ivermektina u smanjenju infekcije ili mortaliteta kod ljudi sa Kovid 19 ili kod visokog rizika da ga dobiju.

Koristeći više metoda sekvencijalne analize, istraživači su sa umerenim nivoom samopouzdanja zaključili da je lek u uzorku smanjio rizik od smrti kod pacijenata sa Kovid 19 u proseku za 62%.

Među hospitalizovanim pacijentima sa Kovid 19, utvrđeno je da je rizik od smrti 2,3 procenta među lečenima ovim lekom, u poređenju sa 7,8 procenata kod onih koji to nisu.

”Dokazi umerene sigurnosti otkrivaju da je moguće smanjenje smrtnosti od Kovid-a korišćenjem ivermektina. Njegova upotreba rano u kliničkom toku može smanjiti broj koji napreduje do teške bolesti”, napisali su autori.

Epoch Times Photo

Od početka plandemije, i posmatračke i randomizirane studije procenile su ivermektin kao tretman i kao prevenciju protiv infekcije Kovid 19.

Critikal Care Alliance rezimirao je nalaze 27 studija o efektima ivermektina na prevenciju i lečenje infekcije Kovid 19, zaključujući da ivermektin ,,pokazuje snažan signal terapijske efikasnosti” protiv Kovid 19”. Napisali su istraživači pozivajući se na jedan nedavni pregled, koji se zasnivao na podacima iz recenziranih studija.

Citirali su još jedan nedavni pregled koji je zaključio da ivermektin smanjuje smrtnost za čak 75%, uz napomenu da ni Nacionalni zavodi za zdravlje u Sjedinjenim Državama ni SZO nisu preporučili upotrebu ivermektina van kliničkih ispitivanja za upotrebu u borbi protiv Kovid 19.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA SA DORKTOROM MILORADOM STEFANOVIĆEM!

Uprava za hranu i lekove FDA, u belešci ”Zašto ne biste trebali koristiti ivermektin za lečenje ili sprečavanje Kovid 19” – upozorava da je primila ”višestruke izveštaje o pacijentima kojima je bila potrebna medicinska podrška i koji su hospitalizovani nakon samoinicijativnog lečenja ivermektinom namenjenim konjima”.

”Korišćenje bilo kog tretmana za Kovid 19 koji nije odobrio FDA, osim ako deo kliničkog ispitivanja može naneti ozbiljnu štetu”, navodi se u belešci FDA, dodajući da nije pregledala podatke koji podržavaju upotrebu ivermektina kod pacijenata sa Kovid 19.

SZO je u Martu rekla da ,,Trenutni dokazi o upotrebi ivermektina za lečenje pacijenata sa Kovid 19 nisu konačni. Dok ne postane dostupno više podataka, agencija preporučuje da se lek koristi samo u kliničkim ispitivanjima”.

Studiju možete da preuzmete klikom na ovaj tekst PDF STUDIJA IVERMEKTIN

U VREME NAJVEĆE CENZURE MEDIJA IKADA VAŠA ULOGA JE VIŠE NEGO ZNAČAJNA! ZATO PODELITE OVAJ ČLANAK SA LJUDIMA KOJE ĆE MOŽDA OVA VEST ZAINTERESOVATI.

NultaTačka/TheEpochTimes