Sve vesti Svet

NAJNOVIJA VEST: RAZMATRA SE PANDEMIJSKA TAKSA ZA NEVAKCINISANE AUSTRIJANCE

Pisao Elena Vuk

Austrija je prva evropska država koja je uvela ponovno i nečuveno zaključavanja svog stanovništva, bez obzira da li su oni vakcinisani ili ne, koje svet nije video još od II Svetskog rata, pa im ni to nije dovoljno da bi naterali ljude da se “samostalno” i bez “pritiska” podvrgnu vakcini protiv covid-a.

Sada razmišljaju o uvođenju takse za nevakcinisane! Ovo više podseća na Osmansko uzimanje danka, nego na naciste.

Prema rečima potpredsednika Lekarske komore Donje Austrije Gerit Loibl, pandemijska taksa mogla bi doprineti povećanju stope vakcinacije.

AUSTRIJANCIMA KOJI ODBIJU VAKCINU SLEDI ZATVOR?! DOKLE JE LJUDSKA RASA SPREMNA DA ŽRTVUJE SVOJA PRAVA I SLOBODE?

U diskusiji o najavljenoj obaveznoj vakcinaciji, koja treba da stupi na snagu u Austriji od februara iduće godine, sve je više predloga za primenu te mere, kao što je pandemijska taksa; prenosi Tanjug.

On je još dodao, da bi mogao zamisliti da se uvede pandemijska taksa za nevakcinisane u visini od 90 do 100 evra mesečno.

Komandant kopnenih snaga austrijske armije, general pukovnik Franc Rajsner zatražio je, u pismu Generalštabu, uvođenje obavezne vakcinacije za sve vojnike, tako i rezerviste, kao i civile zaposlene u Ministarstvu i vojsci.

ONA SU NJIHOV CILJ! STRUČNJACI NAJAVLJUJU DA SU DECA SLEDEĆA NA UDARU VIRUSA: “BOLJE DA VAKCINIŠEMO MILION DECE, NEGO DA NAM JEDNO UMRE”

Ta mera bi pogodila oko 65.000 Austrijanaca, i to pre nego što uopšte bude uvedena obavezna vakcinacija u Austriji, što je planirano za februar.

Austrijski kancelar Aleksander Šalenberg poručio je da nema datuma za okončanje lokdauna za nevakcinisane.

Austrijska vlada ranije je najavila da će lokdaun trajati za vakcinisane i izlečene od kovid19 do 12. decembra, a da će biti nastavljen za nevakcinisane, i to i duže od Božića.

 

Nulta Tačka/Tanjug