Sve vesti Svet

Najnovija vest! SAVETNIK SZO-a! Kina radi na masovnom zataškavanju izbijanja COVID-a 19

Najnovija vest! SAVETNIK SZO-a! Kina radi na masovnom zataškavanju izbijanja COVID-a 19

Vodeći savetnik Svetske zdravstvene organizacije SZO rekao je u ponedeljak da je Kina još uvek u procesu “masovnog zataškavanja” pandemije koronavirusa, pozivajući američku vladu i međunarodne saveznike da sprovedu “punu istragu”.

Gostujući na Foks Njuzu, Džejmi Mecl izjavio je da su “Kinezi masovno rade na zataškavanju, uključujući uništavanje uzoraka, skrivanje evidencija, postavljanje univerzalnog naloga za zatvaranje kineskih naučnika i zatvaranje novinara koji traže odgovore na najosnovnija pitanja”

Mecl, bivši savetnik Stejt departmenta i član Senatskog odbora za spoljne politiku, dodao je da Kina treba da zna da što je više “kamenih zidova kod njih, to sve izgleda sumnjivije.

  “Ne možemo čekati na odobrenje Kine da li će nam dozvoliti ili ne istraživanje ove pandemije”

Pogledajte:

Mecl je takođe naglasio da SZO nema mandat za nadzorne sposobnosti te da ju je Kina u prvim danima izbijanja pandemije već preveslala.

On je ranije priznao da se istraga o poreklu virusa koju je sprovela SZO potpuno neadekvatna.

Mecl je nedavno i opisao pokušaj doktora Petera Daszaka i njegov trud da naučna zajednica odbaci teoriju curenja virusa iz laboratorije kao naučnu propagandu i oblik nasilničkog ponašanja i zastrašivanja.

IMUNITET GRAĐANA BOSNE I HERCEGOVINE vanzemaljski?! Niko živ nije vakcinisan a brojevi obolelih niži nego u Srbiji

Daszak, naučnik koji se našao u središtu kontroverze oko finansiranja eksperimenata u kineskoj laboratoriji iskoristio je svoj uticaj te u magazinu Lancet objavio  studiju koju je potpisalo 27 drugih naučnika, označavajući mogućnost curenja iz laboratorije kao opasnu teoriju zavere pre nego šte se dogodila neka veća istraga.

“Označivši bilo koga sa različitim stavovima kao teoretičara zavere, objavau u Lancetu je najgori oblik maltretiranja i u potpunoj je suprotnosti sa naučnim metodama” – dodao je Mecl

Pozivajući na opsežnu istragu porekla virusa Mecl je objasnio: “Postoji razlog zašto nakon pada aviona činimo sve što je moguće da shvatimo šta se zaista dogodilo”.

Mecl je dalje dodao da je sledeća pandemija pred vratima ukoliko se u praksu ne uvedu kontrole laboratorija.

Na primer, izveštaji ukazuju na to da Kina planira da otvori veći broj bio-laboratorija, baš kako što je i Institut za virusologiju u Vuhanu u sledećih pet godina.

DOKTOR BOJKOVIĆ RAZOTKRIO KORUPCIJU I FARMAKO-MAFIJU! OVO MORATE POGLEDATI!

Fajnenšl Times izveštava da su “pojedini kineski zvaničnici upozorili na lošu bezbednost postojećih objekata. 2019. godine Yuan Zhiming, direktnor laboratorije BSL-4 Instituta za virusologiju Vuhan, napravio je spisak sigurnosnih nedostataka u kineskim laboratorijama. “Nekoliko BSL-ova koji su operativni nemaju dovoljno samih operativnih sredstava za rutinske ali vitalne procese”, napisao je Yuan tada.

Izveštaj dodaje da je Yuan upozorio da su sredstva u pojedinim laboratorijama ograničena i da funkcionišu bez ikakvog finansiranja.

Iz takvih postrojenja u Kini više puta se dogodilo curenje iz laboratorija, pri čemu je samo SARS dva puta “pobegao” iz Kineskog instituta za virusologiju u Pekingu 2004. godina, godinu dana nakon što je njegovo širenje stavljenjo pod kontrolu.

Bivši šef FDA Skot Gotlieb takođe je podsetio da se “takve vrste curenja iz laboratorija događaju stalno”

On je dalje upozorio da se u Kini desilo šest za sada poznatih epidemija SARS-a koji su izašli iz laboratorije uključujući i poslednje izbiljanje što Kina nije htela da otkrije ali su otkrili novinari koji su uspeli da isprate to izbijanje koje ih je dovelo do same laboratorije- zaključio je Gotlieb

Pogledajte:

 

Gotlieb takođe primećuje da Kina nije objavila uzorke krvi radnika koji su se razboleli u laboratoriji u Vuhanu, a čiji bi uzorci bili vitalni za utvrđivanje porekla izbijanja.

Bivši šef britanske obaveštajne službe MI6, sir Ričard Dirlove, upozorio je da je sada možda prekasno tražiti odgovore od komunističke države i smatrati je odgovornom jer je ona do sada sigurno uništila sve dokaze.