Sve vesti Svet

NAJNOVIJE OTKRIĆE! Nošenje maski pojačava RAK PLUĆA

NAJNOVIJE OTKRIĆE! Nošenje maski pojačava RAK PLUĆA

Nedavno istraživanje u časopisu Cancer Discovery pokazalo je da udisanje štetnih mikroba može da doprinese raku pluća u poodmakloj fazi kod odraslih. Dugotrajna upotreba maski može pomoći u uzgoju ovih opasnih patogena.

Mikrobiolozi se slažu da često nošenje maski stvara vlažno okruženje u kojem mikrobi rastu i razmnožavaju se pre ulaska u pluća. Ti strani mikrobi zatim putuju kroz dušnik i u dve cevi zvane bronhi dok ne dođu do malih vazdušnih vrećica prekrivenih krvnim žilama zvanim alveole.

NULTA TAČKA NA TELEGRAMU! PRONAĐITE NAS TAMO GDE NEMA CENZURE! BUDITE DEO SLOBODNE BUDUĆNOSTI

“Dugo se smatralo da su pluća sterilna, ali sada znamo da oralni komenzali, mikrobi koji se obično nalaze u ustima, često ulaze u pluća zbog nesvesnih težnji”, – rekao je Leopoldo Segal, autor studije i direktor Programa za mikrobiome pluća i vanredni profesor medicine na Medicinskom fakultetu Univerziteta New York Grossman.

NAJNOVIJA STUDIJA POVEZUJE IVERMEKTIN SA SPREČAVANJEM SMRTNIH ISHODA OD COVID-a 19

Prema studiji, nakon napada na pluća ti mikrobi uzrokuju upalni odgovor u proteinima poznatim kao citokin IL-17.

“S obzirom na poznati uticaj IL-17 i upale na rak pluća, zanimalo nas je utvrditi može li obogaćivanje oralnih komenzala u plućima podstaknuti upalu tipa IL-17 i uticati na napredovanje i prognozu raka pluća”, rekao je Segal.

Analizirajući plućne mikrobe 83 nelečenih odraslih osoba s karcinomom pluća, istraživački tim otkrio je da se kolonije bakterija Veillonella, Prevotella i Streptococcus, koje se mogu uzgajati dužim nošenjem maski, nalaze u većim količinama kod pacijenata s uznapredovalim karcinomom pluća od onih u ranijim fazama. Prisutnost ovih bakterijskih kultura takođe je povezana s manjim izgledima za preživljavanje i povećanim rastom tumora bez obzira na stadijum.

Uz to, istraživanje uzgoja bakterija Veillonella u plućima miševa otkrilo je da prisutnost takvih bakterija dovodi do pojave imuno-supresivnih stanica kao i upalnih kao što je citokin IL-17.

“S obzirom na rezultate naše studije, moguće je da bi se promene na plućnom mikrobiomu mogle koristiti kao biomarker za predviđanje prognoze ili za stratifikaciju pacijenata na lečenju”, kaže Leopoldo Segal

Kako se pojavljuje sve više dokaza koji se odnose na dugoročne učinke nošenja maski i zaključavanja, lekari i znanstvenici počinju da preispituju čine li ove autoritarne mere zaista više štete nego koristi. Jedan kanadski stručnjak za javno zdravstvo po imenu dr. Aji Joffe otkrio je u povezanoj studiji da zaključavanja uzrokuju “najmanje deset puta” više štete nego koristi.

U nedavnom radnom radu istraživača sa sveučilišta Harvard, Duke i John Hopkins, akademici su zaključili da „za ukupnu populaciju porast stope smrtnosti nakon pandemije COVID-19 podrazumeva zapanjujućih 0,89 i 1,37 miliona viška smrtnih slučajeva u toku sljedećih 15, odnosno 20 godina.”

Otkad je prisilno nošenje maski počelo, dermatolozi su stvorili pojam “maskne” kako bi opisali pojavu plikova u blizini usta uzrokovane maskama koje začepljuju pore uljem i bakterijama. To mogu uzrokovati jednokratne ili platnene maske. Stomatolozi upozoravaju i na fenomen poznat pod nazivom “maska usta” u kojem se pacijenti vraćaju u stomatološku ordinaciju s porastom upale desni i propadanja zuba čak 50 % u razdoblju od samo nekoliko meseci od početka mandata za maske.

Ovo otkriće baca svetlo na sve veće dokaze štete uzrokovane dugotrajnim nošenjem maski.

U VREME NAJVEĆE CENZURE MEDIJA IKADA VAŠA ULOGA JE VIŠE NEGO ZNAČAJNA! ZATO PODELITE OVAJ ČLANAK SA LJUDIMA KOJE ĆE MOŽDA OVA VEST ZAINTERESOVATI.

NultaTačka/Logično