Sve vesti Tehnologija

Nakon serije hakerskih napada na Microsoft, JBS, Colonial Pipline i druge, Bela Kuća poslala upozorenje svim kompanijama

Nakon serije hakerskih napada na Microsoft, JBS, Colonial Pipline i druge, Bela Kuća poslala upozorenje svim kompanijama

Vašingotn (Nulta Tačka)- Bela kuća danas je pozvala kompanije da preduzmu sve moguće mere radi zaštite od napada “ransomware”, nakon serije napada visokog profila na velike “entitete”, stoji u pismu zamenice savetnika za nacionalnu sigurnost i kibernetiku i nove tehnologije, Ane Nojberger.

“Sve organizacije moraju da znaju da nijedna kompanija nije sigurna od napada ransomware-a, bez obzira na veličinu ili lokaciju”, rekla je ona u pismu koje su novinari distribuirali na Twitteru. “Pozivamo vas da ozbiljno shvatite ransomware kriminal i osigurate da vaša korporativna cyber odbrana odgovara pretnjama”.

Hakeri im napravili pakao! Udarili na najveću kompaniju za preradu mesa

Pismo dolazi usred nereda većeg broja napada na državne i privatne kompanije, uključujući Microsoft Exchange i SolarWinds, kao i ransomware napade na Colonial Pipeline i proizvođača mesa JBS Foods.

Samo dan ranije, tačnije u toku jučerašnjeg dana, Sputnik je preneo izjavu FBI-ja u kojoj stoji da su hakeri koristili zloćudni softver REvil i Sodinokibi tokom kibernetičkog napada koji je ciljao mesnog giganta JBS USA ranije ove nedelje.

Bela kuća u utorak je objavila da je u kontaktu sa ruskim vlastima zbog hakerskog napada na JBS, koji je doveo do zatvaranja njegovih objekata u SAD-u. Američke službe veruju da neki od pripadnika hakerskih grupa borave u Rusiji.

Nakon toga je rečeno da će se o napadu na JBS razgovarati na predstojećem samitu u kojem će učestvovati Džo Bajden i Vladimi Putin.