Sve vesti Svet

NARKO KARTELI KORISTE GTA ONLAJN ZA REGRUTACIJU NOVIH ČLANOVA

NARKO KARTELI KORISTE GTA ONLAJN ZA REGRUTACIJU NOVIH ČLANOVA
Pisao Elena Vuk

Meksička policija uhapsili dostavljača droge kojeg je navodno regrutovao kartel u “GTA Online“.

Meksički narko-karteli očito su krenuli na online igre kako bi pronašli nove regrute, jer jedna žena uhapšena zbog trgovine drogom tvrdi da joj je prišao kartel u popularnoj igrici “Grand Theft Auto Online“.

Prema nedavnom izveštaju Forbesa, ženu po imenu Alyssa Navarro uhapsili su službenici carine i granične patrole u Arizoni prošlog novembra jer je nosila 60 kg metamfetamina u rezervoaru za gorivo Jeep Cherokee-ja koji je vozila.

Na pitanje odakle joj droga, Navaro je rekla da je ranije te godine upoznala osobu po imenu George dok je igrala “GTA Online” i, kada su odlučili da se sastanu lično, ponudio joj je posao dostavljača, transportera elektronskih uređaja. robe između Meksika i SAD-a. Navaro je navodno dobio kamion za obavljanje posla, za koji joj je Džordž obećao da će joj platiti čak 2.000 dolara po putovanju. Navodno je priloženi kamion bio Cherokee u kojem je Navarro zaustavljen.

Žena se izjasnila da nije kriva po optužbama koje su joj podignute. Priznala je da se pitala šta je radila dok je putovala u Meksiko, ali je tvrdila da nije znala za drogu. Ona je optužena za posedovanje metamfetamina, kao i za zaveru radi prodaje.

Međutim, Navarrov slučaj nije jedinstven. Meksički narko-karteli sve više regrutuju članove putem onlajn igara kao što je “GTA Online” (koja ironično omogućava igračima da vode svoje kartele) zbog anonimnosti koju pružaju. Prema rečima pomoćnika meksičkog sekretara za javnu sigurnost, Ricarda Mejie, prošlog oktobra je troje dece navodno regrutovano od strane kartela u Meksiku kroz igru ​​”Free Fire” i ponudilo im 200 dolara nedeljno da deluju kao stražari. Dečaci su pronađeni pre nego što su se ukrcali u autobus u južnoj meksičkoj državi Oaxaca.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! KADA OVO POGLEDATE PUT ĆE VAM BITI LAKŠI

Nulta Tačka/RT