Sve vesti Svet

Nova studija: Više od polovine Amerikanaca bi se odmah isključilo sa interneta

Nova studija: Više od polovine Amerikanaca bi se odmah isključilo sa interneta

Dok drugi i dalje pokušavaju da se priključe internetu, mnogim Amerikancima je po svemu sudeći dosta interneta.

Više od polovine Amerikanaca (55%) anketiranih u novoj studiji NordVPN-a kaže da bi se iključilo sa interneta.

Da bi sastavio svoju studiju , proizvođač VPN -a je angažovao firmu za istraživanje tržišta Propeller Insights da ispita 1.002 potrošača u SAD starosti od 18 i više godina u decembru prošle godine.

Što se tiče pitanja zašto bi se ispitanici odlučili da se isključe s interneta ako je moguće, 47 posto je reklo da ne veruje u internet, još 46 posto je reklo da nema razloga da njihovo ime bude na internetu, a 42 posto je reklo da strahuje da će na kraju biti hakovan. Iznenađujuće, 18 posto ispitanih reklo je da bi volelo da nema interneta, dok je osam posto reklo da uopšte ne koristi internet.

MARIO ZNA i ALEKSANDAR ŠARGIĆ- Budućnost zavisi od ovoga- Upravo gledamo rušenje SVETSKOG PORETKA

Kada je reč o vrsti informacija o sebi koje su ispitanici želeli trajno da izbrišu sa interneta, 6 od 10 Amerikanaca je reklo da želi da im se lični finansijski podaci izbrišu s interneta. Međutim, druge informacije koje Amerikanci žele da se izbrišu s interneta uključuju neugodne trenutke (26%), stare ljubavi ili profile na društvenim mrežama (26%), neugodne fotografije i video zapise (24%) i njihovu prethodnu istoriju zaposlenja (23%).

NultaTačka/TechRadar