Srbija Sve vesti

NAROD JE POBEDIO?! VUČIĆ POVLAČI SPORNE ZAKONE?! JEL TO SAD ZNAČI KRAJ PROTESTA, ŽIVEĆEMO ZAUVEK SREĆNI?

Predsednik Srbije Aleksanadra Vučić predložio je Vladi Srbije da ne donosi nikakav novi zakon o eksproprijaciji, već da se napravi javna rasprava o postojećem zakonu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da je danas posle podne, u 17:30 časova, na osnovu člana 113, stav 1 Ustava Srbije, i član 19 stav 1 o predsedniku Srbije, doneo odluku i potpisao je o vraćanju skupštini izglasan zakon o eksproprijaciji.

Vučić je, na konferenciji za medije, poručio da vraća zakon na ponovno odlučivanje Skupštini, i da je odluka odmah dostavljena parlamentu.

Ukazao je da je jedan od retkih predsednika koji je vraćao zakone skupštini, poput zakona o vodama, i upozoravao pre ulaska u skupštinu, kao što je bio zakon o policiji.

Zakon o vodama, podsetio je, povučen je iz procedure.

„Dogodilo se u želji, kako sam razumeo ljude iz vlade, da donesu najbolji mogući način za rešavanje problema eksproprijacije, da je donet zakon, u kojem ima jedna stvar koja je problematična za mene, a to su rokovi koji se daju sopstveniku nepokretnosti, bilo zemljišta ili kuće, bilo koje nepokretnosti, da mora da prihvate odluke Uprave prihoda, a rokovi za žalbu su pet plus tri dana, što je užasno kratko“, objasnio je on.

Vučić je kazao da zakon nije protivustavan, ali je dodao da zakon nije prošao kroz javnu raspravu, uz obrazloženje da je bio na javnom uvidu.

Zakon, dodaje, nije donet po hitnom postupku.

„Nije bilo javne rasprave uz čudno objašnjenje – kovid je. Ma nemojte. Svi izmišljaju brojeve ljudi na svojim skupovima od vladajuće partije i opozicinih. Svi bi pozvali i 5 miliona ljudi, a tada nije problem kovid, ali za javnu raspravu je problem“, objasnio je on.

Rekao je da se konsultovao sa svim pravnim stručnjacima do čijeg mišljenja mu je stalo.

Rekao je da je u zakonu našao još stvari koje nisu dobre.
„ U njemu vidim stalnu maniju ministara da se mešaju u sve i sebi preuzimaju određene nadležnosti gde ne mora da ih bude. Nije namera bila – šta sa Rio Tintom, već samo da budu još važniji i brže i lakše da reše problem“, dodao je on.

Da li ovo znači da nema više protesta i da su Kreni promeni i ostali završili svoj posao dok ostajemo u kandžama farmako mafije, kriznog štaba i vrha vlasti koji naočigled svih ucenjuje i diskriminiše narod.

UČESTVUJTE U BORBI PROTIV CENZURE! PRVI VAŠ KORAK JE DA NAPUSTITE MEJNSTRIM MREŽE POPUT FACEBOOK-a! PRIDRUŽITE SE NAJBRŽE RASTUĆEM KANALU U REGIONU NA TELEGRAMU! NULTA TAČKA VAS ČEKA! 

Nulta Tačka/Sputnik