Sve vesti UFO

NASA ANGAŽOVALA VERSKE VOĐE DA SMISLE KAKO DA NARODU PRIBLIŽE POSTOJANJE VANZEMALJACA

NASA- Nacionalna uprava za aeronautiku i svemir regrutuje sveštenike i teologe da procene kako će glavne svetske religije reagovati na vesti o otkrivanju vanzemaljskog života i savetovati agenciju kako da uguši građanske nemire nakon otkrića.

Agencija je angažovala 24 verska stručnjaka da razviju protokole za otkrivanje vanzemaljskog života u svom programu Centra za teološka istraživanja na Univerzitetu Princeton u New Jerseyu.

NASA je dala CTI-ju grant od 1,1 milion dolara za kreiranje programa posvećenog istraživanju “društvenih implikacija astrobiologije” 2015.

LJUDI KOJI TVRDE DA SU IH OTELI VANZEMALJCI POKAZUJU ZNAKOVE PTSP-a POPUT ŽRTAVA KIDNAPOVANJA

Prema svojoj web stranici, CTI „gradi mostove razumevanja okupljajući teologe, naučnikei kreatore politike da zajedno razmišljaju – i informišu javno mišljenje – o globalnim problemima.

The Times, britanska publikacija, skrenula je pažnju na NASA program u sredu u izveštaju koji sadrži intervjue sa stručnjacima NASA-e.

Sveštenik i teolog dr Endrju Dejvison, na Univerzitetu Kembridž sa doktoratom iz biohemije na Oksfordu, je među dvadesetak religioznih stručnjaka regrutovanih za  „pripreme za vanzemalje“.

U nedavnom blog-u koji je podeljen na web stranici Univerziteta Cambridge, Davis sumira svoj dosadašnji rad s NASA-om.

“Istražujem i pišem pregled glavnih tema hrišćanskog verovanja – onoga što se ponekad naziva ‘sistematskom teologijom’ – iz perspektive života u svemiru. Razmišljam o tome kako to ima veze sa doktrinama stvaranja, greha, ličnosti i dela Isusa, otkupljenja, otkrivenja, eshatologije i tako dalje”, napisao je sveštenik .

„Do sada je moja pažnja uglavnom bila fokusirana na ono što teolozi nazivaju kristologijom : rasprava o tome ko je bio Isus, a posebno o tome šta bi značilo smatrati da je i ljudski i božanski. Najznačajnije pitanje tu je verovatno da li bi neko teološki odgovorio na izglede za život negde drugde u smislu da je bilo mnogo inkarnacija, ili samo o jednoj o kojoj teolozi govore u Isusu. Razmišljao sam i o doktrini stvaranja, posebno u smislu kako se ona bavi temama  različitosti.”

Fondacija Freedom From Religion tražila je od NASA-e da opozove svoje finansiranje CTI-ju, tvrdeći da donacija koju je vlada dala religijskim istraživanjima krši odvajanje crkve od države.

ŠTA JE OVO? MISTERIOZNA KOLIBA UOČENA NA POVRŠINI MESECA

U 2017. godini, FFRF je od NASA-e dobio 550 dokumenata na zahtev Zakona o slobodi informacija. Prema dokumentima koje je pribavio FFRF, istraživanje koje je NASA predložila za grant uključuje :

Formulisanje „hrišćanskog odgovora” na naučne studije o moralu,
Razvijanje novog modela biblijskog tumačenja.
Usklađivanje potencijalnog otkrića astrobiologije s hriščanskom teologijom.
Gledajući kako bi astrobiologija uticala na hrišćansku doktrinu iskupljenja.
Ispitivanje hrišćanske etike i hrišćanskih doktrina o ljudskoj vezi.
Gledajući društvene implikacije astrobiologije s “teološkom etikom”.
Pisanje monografije o hrišćanskom praštanju.

Danas su NASA i njeni međunarodni partneri lansirali u orbitu svemirski teleskop James Webb, vredan 10 milijardi dolara kojem je bilo potrebno 30 godina da se dizajnira i napravi.

Teleskop je “opisan kao ‘vremenska mašina’ koja bi mogla da pomogne u otkrivanju tajni našeg svemira, s udaljenim objektima koji emituju svetlost iz daljeg vremena”, izveštava Daily Mail . “Teleskop će se koristiti za osvrt na prve galaksije rođene u ranom svemiru pre više od 13,5 milijardi godina.

“Cilj ovog moćnog uređaja je razotkrivanje misterije supermasivnih crnih rupa, udaljenih vanzemaljskih svetova, zvezdanih eksplozija, tamne materije i još mnogo toga.”

NultaTačka/TheGatewayPundit