Sve vesti Tehnologija

NASTAVLJA SE CENZURA NA FACEBOOK-u! UKLONILI STRANICU POLITIČKE PARTIJE IZ POLJSKE KOJA JE IMALA ČAK 700.000 PRATILACA ZBOG COVID-a 19

NASTAVLJA SE CENZURA NA FACEBOOK-u! UKLONILI STRANICU POLITIČKE PARTIJE IZ POLJSKE KOJA JE IMALA ČAK 700.000 PRATILACA ZBOG COVID-a 19

Nastavlja se cenzura na facebook-u koja je započeta pre dve godine u jeku razvijanja korona histerije.

Facebook je u sredu uklonio profil Konfederacja (Konfederacija), poljske političke stranke, navodno zbog kršenja nekoliko pravila, uključujući pravila o “dezinformacijama” o COVID-19.

Nalog Konfederacja imao je oko 670.000 pratilaca, mnogo više od vodećih političkih partija u zemlji, vladajuće Pravo i pravda (PiS) i opozicione stranke Građanska platforma (KO).

U izjavi, portparol vlasnika Facebooka Mete je rekao: “Verujemo u davanje glasa ljudima, ali takođe želimo da svi koji koriste Facebook budu sigurni.”

DUBOKA DRŽAVA U PANICI! DA LI STE SPREMNI?! EVO KADA SA RADOM KREĆE TRAMPOVA DRUŠTVENA MREŽA -TRUTH SOCIAL-

“Uklonili smo Facebook stranicu Konfederacja zbog uzastopnog objavljivanja sadržaja koji krši standarde naše zajednice, posebno našu politiku štetnih dezinformacija i govora mržnje o COVID-19”, dodao je portparol.

Konfederacja je osnovana 2018. godine i broji 11 poslanika. Lider stranke Krzysztof Bosak nazvao je zabranu “apsurdnom” rekavši da “nema opravdanja” za zabranu.

Poljski najviši zvaničnik za digitalnu tehnologiju Janusz Cieszynski rekao je da bi onlajn platforme trebalo da dozvoljavaju “različite poglede”. Dodao je da se slaže da onlajn platforme treba da štite korisnike od dezinformacija, “ali to je sasvim drugačije od zabrane legitimne političke stranke koja ne objavljuje takav sadržaj”.

NultaTačka