Srbija Sve vesti

Nastavljaju se dojave o bombama širom Beograda

Nastavljaju se dojave o bombama širom Beograda

Dojave o bombama stigle su danas u tržne centre Rajićeva, BIG Rakovica, Banjica, Karaburma i Ada Mol, saznaje Tanjug.

Pink javlja i da su zbog dojava o bombi evakuisani SC Olimp na Zvezdari i studentski dom “Mika Mitrović” na Voždovcu.

U toku je i evakuacija studenata i zaposlenih iz studentskog doma “Patris Lumumba”, gde je takođe stigla dojava o bombi.

Kako je rečeno Tanjugu ekipe MUP-a proveravaju zgradu TC “Rajićeve”, na mestu događaja dok su zaposleni i posetioci evakuisani.

Pripadnici policije koji su ispred Rajićeve kažu da su za dojavu saznali pre oko 40 minuta i da tržni centar neće raditi dok se ne završi bezbednosna provera.

Ispred tržnog centra je veliki broj dece koja će, prema rečima policije, takođe biti udaljena sa tog mesta.

Juče je na adrese škola stiglo više od 100 dojava o bombama, a dojave su stigle i o bombama na mostovima, u Beogradskom vodovodu i u šoping centru “Stadion”.

Medij dobio preteći spisak postavljenih bombi

Portal Telegraf.rs objavio je danas da je na njegovu imejl adresu stigla poruka u kojoj nepoznata osoba navodi da “neće stajati skrštenih ruku dok Rusija kolje narod i uništava zemlju”, kao i da će minirati veliki broj zgrada i institucija u Beogradu.

Prenosi se da se u poruci navodi kako su bombe već postavljene i da je ovo samo nastavak dojava o bombama na mnogim lokacijama u Beogradu.

“Nećemo stajati skrštenih ruku dok Rusija kolje moj narod i uništava moju zemlju. Srbi su saučesnici u uništavanju moje zemlje i zato smo se udružili sa Albancima da miniramo sledeće lokacije u Beogradu” stoji u poruci. Sledi spisak lokacija: Muzej “Zepter”;Beogradski zoološki vrt; Nebojša kula; Narodni muzej; Muzej istorije Jugoslavije;Tržni centri “Rajićeva”, “Stadion”, “Karaburma”; “Ada Mol ” BIG Rakovica ” Banjica, “Beo tržni centar”,Kineski tržni centar, Studenstski domovi „Karaburma”, „Patris Lumumba“, „Mika Mitrović“; Vojna akademija, Predsednikova kuća.

Na spisku su i beloruska, ruska i kineska ambasad; dokovi kod Ade Ciganlije;; Stadion “Rajko Mitić”;FK Obilić;Stadion FK Voždovac;Olimp;Stadion Omladinaca FK Crvena Zvezda;Pančevački most ;Most Mihajla Pupina; Brankov most; Most na Adi; Novi železnički most; Železnička stanica Novi Beograd; Aerodrom Beograd ; Stara Železnička stanica Beograd; Železnička stanica Dunav; Poslovnice Er Srbije; Poslovnice Turkish erlajnsa.

U poruci koju prenosi Telegraf rs. stoji i “stavili smo bombe u automobile i u nekoliko aviona” i na kraju: “trovali smo i vodu iz beogradske česme”.

Kako prenosi agencija Beta, iz MUP-a su rekli da policija proverava sve dojave i da u ovakvim situacijama uvek postupaju u skladu sa zakonom i proveravaju svaku pretnju.

Nulta Tačka/B92