Svet Tehnologija

NAUČNIK PREPORUČUJE PSIHODELIČNE GLJIVE ZA BUDUĆE ASTRONAUTE KOJI BI TREBALO DA NASELE DRUGE PLANETE

U budućnosti, kada svemirske agencije počnu da šalju ljudske posade duboko u svemir da istražuju ili trnsformišu udaljene svetove, možda ćemo ih morati poslati sa dodatnim dobrima kako bismo održali moral na visokom nivou.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Kada se astronauti osećaju usamljeno, depresivno, traumatizovano ili samo generalno loše, malo podizanja u obliku psihodeličnih gljiva moglo bi pomoći, predložio je Scientific American biolog Paul Stamets. To je čudna ideja, ali kako broj dokaza nastavlja da raste da psilocibin – aktivni sastojak gljiva – može imati bezbroj koristi za mentalno zdravlje, možda je ta čudna ideja vredna razmatranja.

„Pod pažljivo kontrolisanim uslovima, naši astronauti [koji] su u stanju da uzmu psilocibin u svemiru i gledaju u univerzum i da se ne osećaju udaljenim i usamljenim, već da se osećaju kao da su deo ove džinovske svesti, daće im bolji mentalni okvir – psihološki, emocionalno – raditi sa drugim astronautima i ostati u misiji ”, rekao je Stamets za časopis.

AMERIKANCI ŠALJU BOMBARDERE B-53 U AVGANISTAN! PRE NEDELJU DANA SU SE POVUKLI ALI TALIBANI ZAUZIMAJU GRAD PO GRAD

“Osećam da će izolacija, usamljenost i depresija biti glavni problemi sa kojima će se astronauti suočiti.”

Da budemo jasni, Stamets nije dao intervju za SciAm samo da bi tvrdio da bi astronauti trebali da putuju pod gljivama dok putuju ka zvezdama, on takođe dobija sredstva NASA -e za istraživanje mnogih drugih načina na koje bi gljive mogle olakšati život u svemiru.

“Mnogo je lakše uzeti jedno seme i uzgojiti hranu, nego tonu hrane u svemir, zar ne?” Stamets je rekao za SciAm. „Priroda je neverovatno efikasna u smislu korisnog tereta. Prirodi je mnogo bolje da proizvede koristan teret hrane nego vaša raketa da nosi teret hrane. ”

Dok ideja o pakovanju malih zalogaje psilocibina u pojaseve astronauta za sada ostaje na ideji, Stamets je postojan u uverenju da bi se to isplatilo.

„Govorim ovo s velikom iskrenošću: NASA i bilo ko drugi koji radi i gleda na naseljavanje svemira, trebalo bi da uzmu u obzir da bi psilocibinske gljive trebale biti bitan deo vašeg kompleta psiholoških alata kako bi astronauti mogli da izdrže samoću i izazove “, rekao je za SciAm.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”