Sve vesti Svet

NEMA VIŠE KOVIDA! Holandija ukida sve korona mere do 25. Februara

NEMA VIŠE KOVIDA! Holandija ukida sve korona mere do 25. Februara

AMSTERDAM — Holandska vlada je danas saopštila da će ukinuti sva ograničenja COVID-19 počevši od 25. februara uprkos brojkama od nekoliko hiljada potvrđenih slučajeva koronavirusa dnevno, uglavnom manje teške varijante Omikron.

„Zemlja će se ponovo otvoriti“, rekao je ministar zdravlja Ernst Kuipers tokom konferencije za novinare, prvog takvog brifinga od početka pandemije koji je održan bez premijera Marka Rutea.

Svi javni prostori — uključujući bioskope, restorane i barove — moći će da nastave sa normalnim radom punim kapacitetom po prvi put za skoro dve godine.

Pokrivanje lica i socijalno distanciranje više neće biti obavezni na većini mesta, ali će i dalje biti potrebni u javnom prevozu i na aerodromima.

Hakeri srušili sajt za sponzorisanje kamiondžija! Ukrali sve podatke donatora

Vlada i dalje savetuje da se ljudi ne rukuju i govori ljudima da se testiraju ako pokažu simptome „nalik gripu“, a Kuipers je rekao da „korona nije nestala, imajte to na umu“ i dodao: „Srećom, hospitalizacije se ne povećavaju kao broj infekcija”.

Oko 86 odsto odrasle populacije Holandije je potpuno vakcinisano, što je jedna od najviših stopa u Evropi. Kuipers je apelovao na nevakcinisane i pozvao ih da prime vakcinu iako je najnovija varijanta generalno blaža.

Holandija je jedna od nekoliko evropskih zemalja koje su odlučile da ukinu sva ograničenja pandemije, posle Danske, Švedske, Engleske i od subote Norveške.

OVO SE NE PROPUŠTA! MARIO ZNA I PROF. DR BRANIMIR NESTOROVIĆ RASTURAJU KORONA AGENDU

Nulta Tačka/Politico