Sve vesti Svet Video

NEMA ŽIVE DUŠE: KAFIĆI U FRANCUSKOJ PUSTI ČAK I NA OTVORENOM OD KADA JE MAKRON UVEO OBAVEZNE COVID-PASOŠE ZA UGOSTITELJSKE OBJEKTE

Policija u Francuskoj počela je sa sprovođenjem obaveze da samo oni koji imaju COVID-pasoš mogu ući u kafiće i restorane, što je dovelo do toga da su mnogi njihovi stolovi bili prazni za vreme ručka, jer su Francuzi umesto toga ručali po parkovima i ulicama na otvorenom.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

U ponedeljak je vlada predsednika Emmanuela Macrona proširila kontraverzni zahtev “sanitarnih inspekcija” na restorane, čak i na otvorenom, zanemarujući vikend masovnih protesta sa najmanje 250.000 ljudi na ulice širom Francuske.

Na video snimku koji obilazi društvene mreže, koji je snimio fotograf Reuters-a, prikazana je francuska policija kako proverava “papire” prisutnim gostima. Onima bez “papira” preti kazna od 135 € , koja se za ponovljeni prekršaj povećava na 9.000 €.

 

Do ručka su mnogi kafići bili potpuno prazni jer su njihovi redovne mušterije, odlučili sedeti na javnim klupama napolje, prema mnoštvu fotografija i komentara objavljenih po društvenim mrežama.

 

Drugi video prikazuje mesta na otvorenom na Jelisejskim poljima(Champs Élysées), najprometnijih ulica u Parizu.

 

Bilo je fotografija sa praznim stolovima širom grada u vreme kada bi takva mesta obično bila puna.

 

Čuvena taverna Grande(Grande Brasserie), blizu trga Bastille, imala je nekoliko mušterija unutra, ali nikoga nije bilo na terasi. Jedan korisnik Twitter-a nagađao je da su bašte restorana i kafića prazni kao rezultat bojkota zbog uvođenja COVID-pasoša širom zemlje.

 

“Propusnica”, koju je Macron uveo radi prisilnog vakcinisanja protiv Covid-19, obavezna je za ulazak u muzeje, bioskope, bazene i na druga mesta od 21. jula. , od kojih su neki stupili u štrajk u znak protesta.

Suočeni sa sve većim brojem slučajeva Covid-19 koji se pripisuju Delta varijanti virusa, francuske vlasti snažno su pritisnule sve da se vakcinišu. U međuvremenu, proizvođači vakcina Pfizer i Moderna drastično su povećali cenu svojih vakcina u Evropskoj uniji.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/RT

O uredniku

Elena Čakar