Sve vesti Tehnologija

Nemački proizvođač kamiona Daimler Truck lansira vozila koja pokreće TEČNI VODONIK

Nemački proizvođač kamiona Daimler Truck lansira vozila koja pokreće TEČNI VODONIK

Nemački proizvođač motornih vozila radi na novom proizvodu koji bi mogao da promeni način transporta zauvek ali koji ide u korak sa klimatskom agendom.

Nemački proizvođač Daimler Truck radi na kamionu sa gorivnim ćelijama koji pokreće tečni vodonik koji će imati domet od 1.000 kilometara sa punim rezervoarom, objavila je kompanija u ponedeljak.

Inicijalni testovi su već počeli, sa ciljem da se probni vozni parkovi kamiona na vodonik na putu do sredine ove decenije.

Daimler Truck planira da vozilo pusti u proizvodnju u drugoj polovini decenije. Industrija kamiona je pod pritiskom EU da ispuni obavezujuće ciljeve zaštite klimatske agende.

 Depopulacija je u toku a TRANSHUMANISTI imaju plan kako da ZAMENITE DECU!

Od novih modela se zahteva da emituju u proseku 15% manje ugljen-dioksida do 2025. godine i najmanje 30% do 2030. godine, u poređenju sa 2019-20.

Proizvođači će biti podvrgnuti visokim kaznama u slučaju da ovi uslovi ne budu ispunjeni. Daimler Truck, koji sebe predstavlja kao lidera na globalnom tržištu komercijalnih vozila i zapošljava preko 100.000 ljudi, već se obavezao da će preći sa motora sa unutrašnjim sagorevanjem na čistije tehnologije kao što su gorivne ćelije i baterije.

Do kraja decenije, kompanija ima za cilj da vozila bez emisija čine 60% prodaje.

NultaTačka/Mediji