Sve vesti Svet

NFL ZAUSTAVLJA SVAKODNEVNO TESTIRANJE NA COVID-19 ZA NEVAKCINISANE IGRAČE

NFL ZAUSTAVLJA SVAKODNEVNO TESTIRANJE NA COVID-19 ZA NEVAKCINISANE IGRAČE

Udruženja NFL i NFL igrača složili su se da zaustave svakodnevno testiranje na COVID-19 za nevakcinisane igrače, usklađujući ih sa protokolima razvijenim prošlog meseca za vakcinisane igrače i trenere.

U dopisu koji je timovima poslat u petak popodne, liga je rekla da će dodati nevakcinisane igrače u svoje postojeće programe za skrining simptoma i testiranje. Svako ko prijavi simptome biće testiran.

Najnovije saopštenje NFL-a o COVID-19 saopštilo je da je 95% igrača i skoro 100% članova osoblja vakcinisano. Promena će se odnositi na malu grupu ljudi.

ITALIJA ĆE IZDVOJITI 150 MILIONA EVRA ZA KOMPENZACIJU ONIMA KOJI PATE OD NEŽELJENIH EFEKATA VAKCINACIJE

U samo osam timova koji su ostali u plej-ofu, ostalo je otprilike 12 nevakcinisanih igrača, rekao je izvor za ESPN. Kvoterbek Grin Bej Pekersa Aron Rodžers, koji ima 90-o dnevno izuzeće od testiranja nakon pozitivnog testa, a uskoro treba da mu istekne, jedan je od njih.

U dopisu, NFL je napisao: “Ovaj sveobuhvatan pristup testiranju zasnovan na simptomima odražava naše nedavno iskustvo sa varijantom Omikrona i u skladu je sa trenutnim preporukama javnog zdravlja i najboljom praksom koja se koristi u zdravstvu, i nudi najbolju priliku za identifikaciju i blagovremeno tretiranje slučajeva i izbegavanje širenja unutar ustanove.”

NFL je sredinom decembra počeo da beleži povećan broj obolelih od soja Omikrona. Od 12. decembra do 8. januara, 756 igrača i 478 članova osoblja bili su pozitivni. Većina je bila asimptomatska, prema ligi, što je dovelo do pomeranja sa svakodnevnog testiranja.

Od 5. septembra do 11. decembra, NFL je u proseku imao 19.253 testa za svaki dvonedeljni period testiranja. Od 26. decembra do 8. januara obavljen je 12.491 test.

Nulta Tačka/ESPN