Sve vesti Svet

Nigerijski par optužen za pokušaj otimanja dečaka radi uzimanja njegovih organa

Nigerijski par optužen za pokušaj otimanja dečaka radi uzimanja njegovih organa

LONDON, (Rojters) – Nigerijskom senatoru i njegovoj supruzi određen je pritvor u Londonu u četvrtak, a optuženi su za zaveru da se 15-godišnji dečak dovede u Ujedinjeno Kraljevstvo radi uzimanja njegovih organa, saopštili su Bi-Bi-Si i policija.

Ike Ekveremadu (60) i Beatrice Nvanneka Ekveremadu (55) optuženi su za zaveru da organizuju putovanje druge osobe u cilju eksploatacije, odnosno uzimanja organa, saopštila je policija.

Ekveremadu je opozicioni senator u južnoj državi Enugu, a takođe je i bivši zamenik predsednika senata.

Ekveremadu, 60, izabran je za senatora u parlamentu sa sedištem u Abudži od 2003. godine pošto je ušao u politiku nakon nekoliko godina kao advokat. Njegova supruga, pet godina mlađa od njega, je akademik i doktor, a takođe i značajna javna ličnost u Nigeriji. Veruje se da imaju četvoro odrasle dece.

Policija je saopštila da je upozorena na navodni plan nakon izveštaja o mogućim prekršajima prema modernim zakonima o ropstvu. Dete koje je trebalo da bude žrtva je odvedeno na bezbedno i radi se na pružanju dodatne podrške.

Par se pojavio na sudu za prekršaje u Uksbridžu u Londonu gde je sudu rečeno da je dete 15-godišnji dečak, preneo je Bi-Bi-Si.

Tužilaštvo je sudu saopštilo da je za nastavak postupka potrebna saglasnost državnog tužioca zbog pitanja nadležnosti, dodaje BBC, a paru je određen pritvor do sledećeg pojavljivanja pred sudom 7. jula.

Ni Ekveremadu ni njegova supruga nisu bili dostupni za komentar.

MARIO ZNA i MILA ALEČKOVIĆ- Ovo je opasnije od VIRUSA i RATA-Kontrola uma kroz APOKALIPTIČNE NASLOVE

Nulta Tačka/Reuters