Stav Sve vesti

NIL JANG NAKON ŠUT KARTE IZ SPOTIFAJA ZBOG DŽOA ROGANA KUKA KAO SINJA KUKAVICA

NIL JANG NAKON ŠUT KARTE IZ SPOTIFAJA ZBOG DŽOA ROGANA KUKA KAO SINJA KUKAVICA

Legendarni kantautor Nil Jang kritikovao je kvalitet zvuka Spotifaja nakon što je servis za striming odlučio da ukloni njegove pesme umesto da ispuni njegov zahtev da otkaže podkaste Džoa Rogana zbog navodnog širenja „dezinformacija“ o vakcinama protiv Covida-19.

„Nikada nisam bio za cenzuru“, rekao je u petak roker rođen u Kanadi na svojoj veb stranici.

„Privatne kompanije imaju pravo da biraju od čega profitiraju, kao što ja mogu da odlučim da moja muzika ne podržava platformu koja širi štetne informacije.

Jang (76) je nastavio da zvuči bolje svuda. Optužio je Spotify da je smanjio digitalne muzičke fajlove na 5% njihovog originalnog sadržaja, što je rezultiralo „glupim, degradiranim i sterilisanim zvukom“. Pozvao je fanove da pređu na jedan od nekoliko konkurentskih servisa za strimovanje za koje je tvrdio da imaju veći kvalitet.

OTVARA SE PRVI HOTEL U RUSIJI GDE VEŠTAČKA INTELIGENCIJA ZAMENJUJE LJUDE

Ako podržavate Spotify, uništavate umetničku formu. Biznis iznad umetnosti. Spotify pušta muziku umetnika sa 5% njenog kvaliteta i naplaćuje vam kao da je to prava stvar.

Međutim, sam Jang je odlučio da napusti Spotify tek nakon što je optužio platformu za hostovanje štetnog govora. On je u ponedeljak u otvorenom pismu rekao da je zamolio svoje agente da obaveste Spotify da „aktivno ukida” svoje pesme sa servisa. „Mogu da imaju Rogana ili Janga, ali ne oboje“, rekao je on.

Spotify je odgovorio u sredu, rekavši da uklanja Jangovu muziku. Kompanija je saopštila da je od početka pandemije povukla 20.000 epizoda podkasta u skladu sa svojom politikom protiv dezinformacija o Covidu-19. Portparol je dodao da Spotify mora da balansira „i bezbednost za slušaoce i slobodu za kreatore“.

Jangov životopis uključuje velike hitove kao što su ‘Heart of Gold’ i ‘Rockin’ in the Free World’. Prethodno je uklonio svoje pesme sa servisa za striming 2015. godine, navodeći loš kvalitet zvuka, i postavio sopstveni muzički plejer, Pono. On je zatvorio taj poduhvat 2017. godine, umesto toga je prodavao muziku na svojoj veb stranici i vratio svoje pesme na Spotify i druge servise za striming.

Roganovi podkasti navodno privlače u proseku oko 11 miliona slušalaca.

POSLE OVOG INTERVJUA ZNAĆETE DA POSTOJI NAČIN DA USPETE I POBEDITE SVE AGENDE

Nulta Tačka/RT