Sve vesti Svet

Njujork otpušta još 850 nevakcinisanih nastavnika i pomoćnika jer nisu vakcinisani protiv COVID-19

Njujork otpušta još 850 nevakcinisanih nastavnika i pomoćnika jer nisu vakcinisani protiv COVID-19

Odeljenje za obrazovanje grada Njujorka (DOE) otpustilo je 850 nastavnika i pomoćnika – što ukupno dovodi do otprilike 2.000 zaposlenih u školi otpuštenih zbog nepoštovanja naloga za vakcinaciju protiv COVID-19 koji se sve više obara na sudu.

Oko 1.300 zaposlenih u DOE koji su uzeli jednogodišnje neplaćeno odsustvo – uz beneficije – pristali su da pokažu dokaz o vakcinaciji protiv COVID-19 do 5. septembra ili će se „smatrati da su dobrovoljno dali otkaz“.

Od tog osoblja, 450 je dobilo priliku do roka i „vraćaju se u svoje prethodne škole ili na radna mesta“, rekli su zvaničnici DOE za The Post. Uključuju oko 225 nastavnika i 135 paraprofesionalaca.

Međutim, otpuštenih 850 čini da je otprilike 1.950 zaposlenih u DOE otpušteno otkako je nalog za vakcinaciju protiv COVID-19 stupio na snagu 29. oktobra 2021.

Ne verujte svojim očima: Vučić izjavio da šetnje na Evroprajdu nije bilo

Rejčel Garsija, učiteljica 15 godina u osnovnoj školi u Bruklinu koja je odbijala da se vakciniše i majka je dvoje dece, tokom pandemije je u potpunosti radila i nikada se nije razbolela, rekla je ona.

„Stvarno sam mislila da će se sve srediti, nadajući se i moleći se da će naš gradonačelnik u poslednjem trenutku sve preokrenuti na vreme da se vratim na posao“, rekla je Garsija.

Gradonačelnik Adams nikada nije ukinuo nalog za vakcinaciju protiv COVID-19, dok drugi gradovi i države odbacuju takve zahteve zbog opuštenih smernica CDC-a.

„Ljuta sam, povređena sam što me odbacuju kao da sam ništa. Pošto nisam mogla da se oprostim od svojih učenika, drugi nastavnici su mi govorili da su učenici stalno pitali: „Kada se vraća gospođa Garsija?“ To me je toliko rasplakalo“.

Nulta Tačka/NYPost