Sve vesti Svet

NOVA DOKUMENTA OTKRIVAJJU! CIA ZATAŠKALA DESETINE SLUČAJEVA PEDOFILIJE! ZAPOSLENI U OVOJ AGENCIJI SEKSUALNO ZLOSTAVLJALI I DECU OD 2 GODINE

CIA je imala dokaze da je najmanje 10 njenih službenika umešano u seksualne zločine nad decom; međutim, samo jedan je ikada optužen za zločin, dok su ostali rešavani interno, prema novoobjavljenim dokumentima.

O velikom otkriću izvestio je BuzzFeed News , koji je dobio stotine internih izveštaja CIA-e kroz tužbe prema Zakonu o slobodi informacija (FOIA). Dokumenti datiraju od 2004. do 2019. godine, bilo je potrebno čak 10 godina da se omogući pristup ovim dokumentima.

Prema dokumentima, jedan od 10 službenika CIA-e imao je “neprikladnu seksualnu aktivnost sa neidentifikovanom dvogodišnjom devojčicom” i priznao je da je imao seksualni kontakt sa šestogodišnjakom u “dva odvojena navrata”. Zaposlenik je otpušten iz agencije, ali nikada nije optužen.

Drugi ranik je navodno kupio seksualne snimke mladih devojaka koje su snimile majke žrtava – incident koji je doveo do njegove ostavke, ali ne i optužbe – dok je CIA-in ugovarač uhvaćen u pokušaju da dogovori seks sa detetom, koje je zapravo bilo prikriveno FBI agent. Njegov kontakt je opozvan, ali nije podignuta optužnica.

Jedini zaposleni CIA-e koji je zapravo optužen za seksualne zločine nad decom takođe je bio pod istragom zbog pogrešnog rukovanja poverljivim materijalom, navodi BuzzFeed.

Jedan neimenovani bivši zvaničnik rekao je za BuzzFeed da se CIA radije bavi incidentima interno jer zaposleni koji budu optuženi za zločin “mogu nehotice biti primorani da otkriju izvore i metode”.

Nije prvi put da se objavljuju dokumenti koji pokazuju problem seksualnih zločina nad decom u CIA-i i nevoljnost agencije da se s tim pozabavi spolja.

U 2015. Vice News je također dobio dokumente putem zahteva od FOIA-e koji su pokazali da je CIA imala saznanja o zlostavljanju dece i zločinima koji uključuju dečiju pornografiju koju je preuzimalo njihovo osoblje.

OSTANITE U TOKU, IZBEGNITE CENZURU I PRAĆENJA! PRIDRUŽITE SE NAJPOPULARNIJEM TELEGRAM KANALU U REGIONU! ČEKAMO VAS, VAŠA NULTA TAČKA!

NultaTačka/RT