Stav

NOVAK ĐOKOVIĆ VS ,,NOVO NORMALNO”! PREMIJER VIKTORIJE ODLUČAN DA ODRŽI NOVI SVETSKI POREDAK: ,,ILI DVE VAKCINE ILI NEMA IGRANJA”

Danijel Endrjuz, premijer Viktorije, istakao je da Australija neće popustiti ni za pedalj kada je u pitanju vakcinacija sportista, što se odnosi i na Novaka Đokovića.

Dok se na čitavoj planeti zanimaju za zdravstveni karton Novaka Đokovića, prvenstveno da li je primio vakcinu protiv koronavirusa, i sam je odlučio da govori o tome.

Ostalo je veliko pitanje ko će od najboljih tenisera igrati od 17. do 30. januara na Australijan openu.

„Mislim da nevakcinisani igrači neće dobiti vizu za ulazak u ovu zemlju, a i da dobiju verovatno bi morali da budu stavljeni u karantin nekoliko nedelja. Virusu nije važno kako ste rangirani u tenisu niti koliko ste grend slemova osvojili. Potpuno je nebitno, morate biti vakcinisani da biste zaštitili sebe i druge“, rekao je Endrjuz.

Premijer Viktorije je istakao da će se pravilo obavezne vakcinacije odnositi i na sve one sportiste koji nisu iz Australije.

„Profesionalni sport je deo pravila koji se odnosi na sve koji žele ovde da rade i moraju svi da budu vakcinisani dvostrukom dozom. Tako da ne verujem da će nevakcinisani teniser moći da dobije vizu u ovoj zemlji, a ako je i dobiju, morali da budu nekoliko nedelja u karantinu. Ne mislim da će osoba za koju ste me pitali (mislio je na Novaka Đokovića prim. aut. ) ili bilo koji drugi teniser, da sve ne personalizujemo, ili golfer ili vozač formule 1, moći da dobije vizu. Ako grešim, siguran sam da bi im federalna vlada stavila to do znanja“, dodao je Endruz.

Istakao je da bi trajanje pravila o vakcinisanim sportistima moglo da se produži do kraja 2022. godine.

„Ovako je kod nas već neko vreme. Nećemo činiti ništa da ohrabrimo ljude da se ne vakcinišu, jer bi tada mogli da rezonuju da mogu da čekaju nekoliko nedelja ili meseci. Ne možete čekati kada je prisutan koronavirus“, zaključio je Endrjuz.

NultaTačka/Mediji