Sve vesti Svet

Novak ne mora da se vakciniše da bi igrao na sledećem Australijan Openu! Nova vlast ukinula prethodni zakon

Novak ne mora da se vakciniše da bi igrao na sledećem Australijan Openu! Nova vlast ukinula prethodni zakon

Novak Đoković, treći reket sveta, moći će i bez vakcinacije protiv COVID-a da igra na Australijan openu naredne godine.

Australijske vlasti promenile su uslove za ulazak u zemlju, a to znači da stranci neće morati da prikažu status o vakcinaciji.

Posle velike sage i drame koju je proživeo kada je početkom godine otputovao u Australiju, Novak Đoković sada je iz te zemlje dobio lepe vesti.

Dolaskom nove vlasti promenjena su i pravila u vezi sa korona virusom, a ono najbitnije za srpskog tenisera je da se od stranca neće tražiti dokaz o vakcini pri ulasku u zemlju.

MARIO ZNA UŽIVO- Čućete sve što niste smeli da čujete- Rušimo planove moćnika i njihovih plaćenika

Nova izmena zakona na snagu stupa šestog jula, a informaciju je potvrdio za australijske medije Mark Batler, ministar zdravlja te zemlje.

To automatski znači da Đoković ne bi trebalo da bude sprečen da igra na Australijan openu gde je devet puta podigao pehar.

Jedini problem mogla bi da napravi zabrana ulaska u zemlju na tri godine koju je Novak dobio nakon deportacije iz Australije, ali uz uloženu žalbu ona bi lako mogla da bude ukinuta jer srpski teniser ima napismeno i sudsku presudu u svoju korist.

U australijskom zakonu jasno je naglašeno da svaka proterana osoba ima prava na zahtev za izuzeće, a Novaku ide u korist i izmenjena vlast.

Skot Morison i Aleks Hok, više nisu na poziciji premijer i ministra za imigracije, a upravo njih dvojica bili su najviše zaslužni za Novakovu deportaciju iz Australije.

Podsetimo, srpski teniser stigao je na Australijan open kao nevakcinisan, ali uz dobijeno medicinsko izuzeće koja mu dopušta da igra na turniru i bude u zemlji iako nije vakcinisan.

Vlast je proterala Novaka, a nije pomogla ni odluka koju je doneo sud jer je Hok imao pravo da odluči sam o deportaciji.
Ipak, očigledno je da nova vlast vodi drugačiju politiku, a ona bi Đokoviću mogla da donese konačno nastup na Australijan openu naredne sezone.

NultaTačka/Mediji